Bocsánatot kért a Berlusconi arcát beverő férfi

Vágólapra másolva!
Gyávának és meggondolatlannak nevezte magát bocsánatkérő levelében az a férfi, aki vasárnap egy szoborral súlyosan megsebesítette Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt. A támadó közölte: nem politikai indíttatásból törte be Berlusconi orrát.
Vágólapra másolva!

Bocsánatot kért hétfőn Silvio Berlusconi olasz kormányfőtől az a férfi, aki vasárnap este Milánóban egy kis szoborral súlyosan megsebesítette a miniszterelnököt. A támadó, Massimo Tartaglia levélben kért elnézést, tettét bedig "gyáva és meggondolatlan" dolognak nevezte.

A férfi azt írta, "nem ismer magára" a támadás miatt, majd kijelentette, hogy egyedül cselekedett, és tettét nem "militantizmus vagy politikai hovatartozás" motiválta. Tartaglia öt és fél hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat, ha elítélik a támadásért.

Berlusconit egy választási nagygyűlés után, a milánói dóm kisméretű szobrával dobta arcon a 42 éves, pszichiátriai kezelés alatt álló támadó egy milánói téren. Berlusconit vérző szájjal tuszkolták gépkocsijába a testőrei, eltört az orra, letört két foga, felszakadt az alsó ajka. Orvosa szerint napokig kórházban kell maradnia (állapotáról részletesen itt olvashat).