Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt hivatalos kihívója, Krzysztof Wlodarczyk szerint a magyar bokszoló érdemtelenül szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét Giaccobe Fragomeni ellen. A 28 éves lengyel saját pontozását az olasz nyerte, akiről Wlodarczyk azt állítja, nincs ütőereje.

Krzysztof Wlodarczyk nevével mostanában sokat találkozhattak a hazai bokszrajongók, a lengyel exvilágbajnok hivatalos kihívója a WBC bajnok Erdei Zsoltnak. Wlodarczyk szerint a magyar érdemtelenül szerezte meg a cirkálósúlyú címet az olasz Giaccobe Fragomeni ellenében.

Bár Erdei távozása a súlycsoportból több mint valószínű, Wlodarczyk azért nem zárja ki, hogy jövőre a magyar klasszis ellen kell majd ringbe szállnia.

"Erdei nagyszerű bunyós volt, de fizikálisan már rég nincs a csúcson. Az én szememben veszített Fragomeni ellen, 8-4-et pontoztam az olasz javára. Erdei megnyerte az első három menetet, de utána teljesen kifulladt, a cirkálósúly nem az ő műfaja" - jelentette ki Wlodarczyk.

"Ellenem nem bírná ki a 12 menetet. Rengeteg ütést bevitt neki Fragomeni, de az olasznak szinte nulla az ütőereje. Ellenem teljesen más lenne a helyzet, az én erőmmel nem tudna mit kezdeni" - nyilatkozta magabiztosan a 28 éves lengyel bokszoló, aki Erdei visszalépése esetén valószínűleg Herbie Hide ellen bokszolhat majd.

"Nem izgat, hogy ki lesz az ellenfelem, Hide, Fragomeni vagy Erdei, bármelyiket le tudom győzni" - zárta mondandóját Wlodarczyk.

www.profiboksz.hu