Vágólapra másolva!
Kilián Csaba váltja az ITD Hungary Zrt. élén Rétfalvi Györgyöt. Rétfalvit hétfőn mentette fel a gazdasági miniszter arra hivatkozva, hogy a kormányzati ügynökségnél szabálytalanságokat tárt fel egy szeptemberben indult vizsgálat. Rétfalvi tagadta, hogy a vizsgálat jogsértést talált volna. A vizsgálati jelentést a kormány nem hozta nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Varga István gazdasági miniszter Kilián Csaba befektetési igazgatót kérte fel az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatói teendőinek ellátására - olvasható a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium keddi közleményében.

A gazdasági miniszter hétfőn jelentette be, hogy felmenti állásából Rétfalvi Györgyöt, az ITD Hungary vezérigazgatóját. Varga arra hivatkozott, hogy kereskedelem-fejlesztési ügynökségnél elrendelt Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálat számos szabálytalanságot tárt fel.

A konkrét szabálytalanságokat a tárca az [origo] kérdésére nem kívánta elárulni, a szabálytalanságokról csak általánosságokban beszéltek. A Kehi-től hétfőn igényeltük, hogy megismerhessük az ITD Hungaryról szóló jelentést, megkeresésünkre a Kehi egyelőre nem reagált.

Rétfalvi hétfői közleményében azt írta: megalapozatlannak tartja a miniszter döntését, ezért jogi úton fog a törvénynek érvényt szerezni. Közölte: az ITD Hungarynál októberben lezárult vizsgálat nem mutatott ki jogsértést.

Bajnai Gordon kormányfő még szeptember elején rendelte el vizsgálatot a gazdasági minisztérium felügyelete alá tartozó ügynökségnél. A vizsgálatot azt követően rendelték el, hogy az Index arról írt, hogy egy 300 millió forintos tanácsadói pályázaton Rétfalvi korábbi üzlettársának a cége nyert. A pályázatot szeptember elején visszavonták.