Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint komoly ajánlattal jelentkezett az olasz Juventus Rafael Beníteznél. Az olaszok azt szeretnék, ha a Liverpool spanyol szakvezetője a nyáron átvenné a csapat irányítását.

A Juventus terve az, hogy Ciro Ferrara menesztését követően (a hírek szerint akár már szerdán elküldhetik a szakembert) találjon egy edzőt, aki már most leülne a kispadra, esetleg egy olyat, aki pár hónapig irányítja a csapatot, nyáron pedig érkezhetne olyan nagyágyú, mint Guus Hiddink, esetleg a másik kiszemelt, Rafael Benítez.

Az orosz válogatott holland szakvezetője a The Sun szerint jelezte, a szezon hátralévő részében 3,5 millió fontért vállalná a feladatot, teljes évadra viszont annyit kérne, mint amennyit Oroszországban keres, hétmillió eurót.

Ezt az összeget a Juventus vezetése sokallta, így került képbe Benítez, akinek ügynöke, Manuel Garcia Quilon egyelőre mindent cáfolt: "Nem vagyok kapcsolatban sem a Juventusszal, sem más olasz klubbal" - állítja, s úgy véli, a spanyol szakembert nehéz lenne megszerezni, hiszen még négyéves szerződés köti a Liverpoolhoz.

Az olasz sajtóban közben számolatlanul repkednek a nevek, az Il Giornale szerint az sem lenne meglepetés, ha a Trapattoni, Gentile, Zaccheroni, Sacchi, Eriksson ötösből kerülne ki a befutó, míg az olasz hírügynökség szerint Zoff és Vialli szerepvállalása sem lenne meglepetés.