Kilépett az MSZP-ből az érettségit hazudó ózdi polgármester

Vágólapra másolva!
Nemcsak az MSZP-frakcióból, de a pártból is kilépett Benedek Mihály ózdi polgármester, akit az után értek támadások, hogy kiderült, állításával ellentétben nincs érettségije. Benedek bocsánatot kért, amiért félrevezető nyilatkozatot tett korábban.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt, saját kérésére, a balközép frakcióból kizárták Benedek Mihályt, Ózd szocialista polgármesterét - írta hétfői számában az Észak-Magyarország. A döntést február elején, a képviselő-testület előtt jelentették be, de kiderült: nemcsak a frakcióból, hanem az MSZP-ből is kilépett Ózd polgármestere. Mindezt levélben közölte az MSZP helyi szervezetével.

A képviselő-testületi ülésen felolvasott nyílt levelében többek között azt írta, hogy elszámol a lelkiismeretével az elmúlt időszakban történtek miatt. Megjegyyezte azonban azt is, a várost továbbra is felelősen vezető polgármesterként azonban azt kéri, ezt mások is tegyék meg.

Benedek november elején közleményben ismerte el, hogy nincs érettségije. "Nem tagadom, nincs érettségim, hibáztam, mikor azt állítottam, hogy van. Bocsánatot kérek mindazoktól, akiket megtévesztettem, tettemre nincs magyarázat. A személyemmel és vitatott döntéseimmel kapcsolatos minden felvetésre akkor fogok válaszolni, ha gyógykezelésem véget ér" - közölte.

Az MSZP ózdi szervezete ekkor közleményt adott ki arról, hogy megvonják a bizalmat Ózd polgármesterétől. Döntésüket azzal indokolták, hogy elfogyott a település első emberének személyes politikai és erkölcsi hitele.