Vágólapra másolva!
Tia Hellebaut, a női magasugrás pekingi olimpiai bajnoka több mint egy évvel visszavonulása után úgy döntött, ismét versenyezni fog.

A 2008 decemberében visszavonult belga atléta kedden internetes naplójában írta meg, hogy az idei szabadtéri szezonban már újra pályára szeretne lépni, s döntésében komoly szerepet játszott, hogy korábban teniszező honfitársa, Kim Clijsters is szülés után tért vissza sikeresen a legjobbak közé.

"Tavaly szeptemberben, amikor Kim megnyerte az amerikai nyílt bajnokságot, az a kérdés kezdett el motoszkálni a fejemben, hogy ami teniszben működik, az működhet-e atlétikában is" - írta Hellebaut.

A 32 éves sportoló, aki tavaly júniusban adott életet gyermekének, a pekingi játékok után nem sokkal többek között a motiváció hiányával magyarázta búcsúját, most azonban új célt tűzött ki maga elé:

"Az ötkarikás arany megszerzése után valahogy elveszett a kihívás. De ez hogy hangzik: két métert ugrani anyaként."

Hellebaut korábban szinte mindent megnyert, amit lehetett magasugrásban: ötkarikás bajnoki címe mellett fedett pályán és szabadtéren is Európa-bajnok lett, míg a 2008-as fedett világbajnokságon ötpróbában diadalmaskodott.