Meghalt egy magyar ejtőernyős Texasban

Vágólapra másolva!
Életét vesztette Texasban egy amerikai cégnek dolgozó, tapasztalt magyar ejtőernyős. A férfi ejtőernyője kinyílt, de rövidesen összecsuklott, és az áldozat egy épület tetejére zuhant.
Vágólapra másolva!

Halálos balesetet szenvedett ugrásakor egy magyar ejtőernyős csütörtökön az egyesült államokbeli Texasban. A férfi az ugrásokat szervező cég alkalmazottjaként a tandemugrásokat végrehajtó ejtőernyősöket fotózta. Az ugrás után a Port Aransas nevű tengerparti településen kellett volna földet érni az ejtőernyősöknek. Szemtanúk szerint a férfi ernyője ugyan kinyílt, de rögtön összecsuklott. A férfi egy épület tetejére zuhant. A szövetségi légi közlekedési hatóság szóvivője azt mondta, hogy a férfi, aki tapasztalt ejtőernyős volt, a becsapódást túlélte ugyan, de később belehalt sérüléseibe.

Az áldozat nevét nem közölték, de a rendőrség azt mondta, hogy magyar állampolgár volt, és egy texasi ejtőernyős cégnek dolgozott. Munkáltatójának, a texasi Sky Dive Atlas cégnek a szóvivője azt mondta, hogy magyar alkalmazottjuk korábban már tízezer ugrást hajtott végre.