Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rabszolgák tartásával gyanúsítanak egy kaposvári családot

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a rendőrség egy kaposvári család három tagját, akiket azzal gyanúsítanak, hogy rabszolgaként tartottak több férfit éveken át. A rendőrség szerint előfordult, hogy ostorral verték a napi 16 órán át dolgozó embereket.
Vágólapra másolva!

Rabszolgaként bánt több, 40 és 60 év közötti férfival egy kaposvári család - közölte keddi sajtótájékoztatóján Kemény Gábor kaposvári rendőrkapitány. A gyanú szerint 3-4 éve fogva tartották, ostorral verték, éheztették és dolgoztatták őket. A rendőrség csaknem egy évig nyomozott az ügyben, és kedd hajnalban kommandósokkal fogták el a három gyanúsítottat - mondta a rendőrkapitány.

A kommandós csapat egy középkorú férfit, az apját és a feleségét vette őrizetbe. A gyanú szerint hirdetésekkel munkát ajánlottak rossz körülmények között élő embereknek, majd amikor azok odamentek, bezárták őket. Építkezéseken kellett dolgozniuk, ha ellenkeztek, megverték őket. A rendőrség szerint a bántalmazások rendszeresek voltak.

Előfordult, hogy ostorral verték őket, mert nem végezték megfelelően a munkát, vagy 16 óra helyett csak 14 és fél órát dolgoztak - közölte a rendőrkapitány, aki szerint hét-nyolc áldozattal bántak 3-4 éven át rabszolgaként, akiket egy áram és víz nélküli garázsban helyeztek el, többször éhezették is őket.

Elszökni nem tudtak, mert folyamatosan figyelték őket. Kiszabadításuk után a rendőrök segítettek elbújni nekik a rokonok elől. Már egy másik megyében élnek - közölte a rendőrség, amely kezdeményezte a két férfi és a nő előzetes letartóztatását. Tettükért akár öt év börtönt is kaphatnak.

Nem egyedi esetről van szó, korábban is indult már eljárás rabszolgaként tartott emberek miatt. Egy korábbi esetről szóló riportunkat itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről