Feltámadt a VW teherautó-gyártása

Vágólapra másolva!
Növelte haszongépjármű eladásait a Volkswagen az első negyedévben. A cég annak ellenére produkálta ezt az eredményt, hogy 2009-ben komoly visszaesést tapasztalt a gyár.
Vágólapra másolva!

A VW Nutzfahrzeuge (VWN) az első negyedévben 88 900 járművet értékesített világszerte, 13,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

"A 2009-ben komoly visszaesést elszenvedett haszongépjármű ágazati konjunktúra mostanra érezhető lendületet vett" - mondta Harald Schomburg, a VWN értékesítési igazgatója. "A 2010-es év komoly kihívásokat támaszt, de az eladások eddigi alakulása bizalomra ad okot."

Nyugat-Európában 8,9 százalékkal többet, 53 600 járművet értékesített a VWN az első negyedévben. Belföldön viszont, Németországban 2,9 százalékkal kevesebbet, 24 150 járművet. A többi, 2009-ben még jelentős visszaesést elszenvedett európai országban viszont többségében kétszámjegyű százalékos növekedést tudott elérni.

Európán kívül Brazíliában érte el a legjobb eredményt a VWN, ahol 54,9 százalékkal többet, 20 600 járművet értékesített. A Közel-Keleten is közel megduplázta az eladásait, igaz alacsony bázishoz képest.