Lelőtt főhős, furcsa finálé - emlékezetes tévés pillanatok

Vágólapra másolva!
Egy kedvelt sorozatszereplő halála, érthetetlen befejezés vagy akár egy hirtelen csók - sok olyan dolog esik meg a tévés szériákban, ami meglepheti a nézőket. A TV Squad összeállította a tévétörténet ötven legsokkolóbb jelenetét, mi pedig ezekből válogattunk olyanokat, amelyek a magyar közönség számára is ismertek lehetnek.  
Vágólapra másolva!

Jockeyt lelőtték

A TV Squad listája szerint a legnagyobb sokk 1980. március 21-én érte a nézőket, amikor a Dallas alkotói bemutatták a tévétörténet leghatásosabb cliffhangerét. Az évad végén a széria negatív alakját, Jockeyt ugyanis lelötték, de az csak a nyári szünet után derült ki, hogy ki volt a tettes (lásd a lenti videót) - mondanunk sem kell, a ravasz meghúzására több embernek lett volna nyomós oka. A TV Squad összeállításában a hetedik helyet is a Dallas szerezte meg, jelesül az a pillanat, amikor Pamela felébred, és kiderül, hogy az egész évad - Bobby halálával együtt - csupán az ő álma volt.


Véget ért a Maffiózók

"Most akkor mi a f... van?"-jellegű a Maffiózók befejezése is, amitől sok rajongó a falnak ment annak idején. A történet középpontjában álló maffiavezér, Tony Soprano épp egy étteremben csipegette a hagymakarikákat, amikor betoppant két gyanús alak. Majd Soprano lánya is bejött, végül Tony arcát mutatta a kamera, és utána elsötétült a kép. A nézők egy része valószínűleg műszaki hibára gyanakodott, másik része meg tajtékzott a dühtől, mert látni akarta a nagy leszámolást - ami így nem is biztos, hogy megtörtént, lehet, hogy csak evett egy jót a család.


Teri Bauer borzalmas napja

A negyedik helyet a 24 első évadjának egyik órája (az este tizenegytől éjfélig tartó időszak) szerezte meg. Teri Bauert elrabolták és megerőszakolták, miközben Jack második gyermekével volt terhes - a hős aztán a CTU-nál találta meg felesége holttestét. A pillanat nemcsak az ő számára volt sokkoló, de a nézők nagy része is döbbenten ülhetett a képernyő előtt.

Előretekert a Lost

A flashbackeket, vagyis a visszatekintéseket már rég megszokhattuk a sorozatokban, de ennek fordítottjára, a flashforwardra a Lost előtt nem sűrűn láttunk példát. A misztikus sorozat alkotói 2007-ben álltak elő újszerű módszerükkel, amikor is Jack életébe kínáltak betekintést - az csak a Kate-tel való beszélgetésből derült ki, hogy ez az élet a jövőben van, nem pedig a múltban, ahogy azt addig sejtettük.

Kivillant Janet Jackson melle

A Super Bowl, vagyis az amerikaifoci-bajnokság döntője hagyományosan a legnézettebb élő eseménynek számít a tengerentúli televíziózásban. 2004-ben ennek szünetében adott elő egy számot Janet Jackson és Justin Timberlake, amikor is az utóbbi letépte kolléganője felsőjét, felfedve annak mellét. A helyi ORTT, vagyis az FCC 550 ezer dollárra büntette a jelenetet leadó CBS-t, az élő adások pedig azóta is öt perc késleltetéssel mennek az Egyesült Államokban.


Ross rossz nevet mondott

A Jóbarátok történetében fontos pillanat volt, amikor úgy tűnt, Ross végre leszámolt Rachellel, és elhatározta, hogy feleségül veszi Emilyt. A nagy eseményre mindenki Londonba utazott (kivéve a terhes Phoebe-t), az utolsó pillanatban még Rachel is megérkezett - Ross aztán ennek hatására nem leendő felesége, hanem volt szerelme nevét mondta ki a szertartás során. Az esküvőből ezután persze nem lett semmi, Rachel és Ross története folytatódott.