Vágólapra másolva!
A focivébére készülő chilei válogatott elöljárói szerint nem járnak ingyen az exkluzív interjúk, ugyanakkor a helyi szövetség elnöke szerint nem kizárólag pénzt fogadnak el.

"Ha valaki a nyilvános sajtótájékoztatókon kívül akar hang- vagy televíziós felvételt készíteni labdarúgóinkkal, akkor annak hozzáadott értéke van" - nyilatkozott a helyi sajtónak kedden Harold Mayne-Nicholls, a chilei sportági szövetség elnöke. "A csatornák fizetnek, amikor sztárokat hívnak meg interjúra egy-egy műsorukba. Nem látom be, miért lenne ez másként a futball esetében. Ha exkluzív beszélgetésben gondolkodnak, azt előbb egyeztetik az érintettel, majd fizetnek, ez az általános gyakorlat a világban."

A szövetségi elöljáró még hozzátette: ki kell gazdálkodniuk a világbajnoki részvételt, és a költségek előteremtéséhez minden megengedhető eszközt igyekeznek megragadni. A fizetséggel kapcsolatban elmondta, az nem kizárólag pénzben történhet, ugyanakkor nem részletezte, hogy mi másra gondol.

A chilei válogatott a spanyolokkal, a hondurasiakkal és a svájciakkal mérkőzik majd a június 11-én kezdődő dél-afrikai torna H csoportjában.