Tiszai kempingtől az Annabelláig - nyaralások 50 ezer forint alatt

Vágólapra másolva!
Ötcsillagos luxusra ne számítsunk, de egy színvonalas háromcsillagos szállodát akár négy napra is élvezhetünk 50 ezer forint alatti összegért. Ez alkalommal a kifejezetten olcsó nyaralási lehetőségeket kerestük. Lehetőségek a tiszai evezős túrától, a füredi Annabella szállóig 
Vágólapra másolva!

A 100 ezer forint alatti külföldi utazási ajánlatokból már válogattunk az [origo] hasábjain, most az ennél olcsóbb, belföldi nyaralóprogramok közül válogattunk az Útisúgó.hu ajánlataiból. A költséghatár ez alkalommal 50 ezer forint személyenként. A kiválasztásnál nem csak az olcsóság volt a szempont, hanem az is, hogy lehetőleg a keretösszegben ellátás is szerepeljen, igaz ugyan, hogy ezzel lerövidítjük a nyaralás időpontját, viszont annál kevesebbet kell költeni pluszban ételre, italra.

Forrás: [origo]

A balatonfüredi háromcsillagos Hotel Annabella szállodában június második felében 34 500 forintba kerül személyenként egy 4 éjszakás turnus, félpanziós ellátással. Az árban benne van az uszoda és szauna használat, valamint az ingyenes parkoló is.

Siófokon június végéig 26 ezer forintért tölthetünk el 4 éjszakát a Hotel Ezüstpartban reggelivel és büfévacsorával. Az ár a forgalmi adóval együtt érvényes, ugyanakkor az idegenforgalmi adót külön kell fizetni, ami 370 forint személyenként és éjszakánként. Természetesen a szálloda wellness szolgáltatásai is térítésmentesen használhatók, sőt az árban egy ingyenes hajókirándulás is szerepel.

Forrás: [origo]

Ha apartmant, vagy kiadó házat szeretnénk foglalni a Balatonnál, a szezon teljes idejéáre gyakorlatilag bármelyik településen találhatunk 4-6 fős apartmant, vagy házat 30-60 euró közötti áron egy éjszakára. Ez egy hétre személyenként 70 euró, ami a mai árfolyam mellett nagyjából 20 ezer forint.

Forrás: [origo]

Az aktív pihenést kedvelők 22 900 ezer forintért foglalhatnak négy éjszakás pihenés a szilvásváradi Szalajka fogadóban szintén június végéig. Az alapellátásban reggeli szerepel, de egy alkalommal vacsorát is kapunk, használhatjuk a fogadó wellness-részlegét, ingyenes a parkolás és van ingyenes wifi is. Szilvásvárad ideális kiindulópontja a Bükk-fennsíkra induló kirándulásoknak, de a faluban bérelhetünk hegyikerékpárt is.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Az olcsó nyaralásra még mindig a kempingezés az egyik legjobb lehetőség. A poroszlói Tisza-tó kempingben például egy felnőttnek 700, gyermeknek 600 forintot kell fizetnie egy éjszakáért, a sátorhely 800 forintba, az autóparkolás pedig 200 forintba kerül éjszakánként. Külön kell fizetni az áramért és az idegenforgalmi adót, előbbi 500 forint naponta, utóbbi pedig 300 forintba kerül. Egy négytagú család egy hetet 37 100 forintból tölthet el itt, igaz az étkezés és a szórakozás költségei még ezen felül értendők. A kempingben egyébként 3200 forintért komfortos mobilházak is bérelhetők.

Forrás: MTI

20 ezer forintért részt vehetünk egy egyhetes vizitúrán a Tiszán. Választható, hogy a Felső-, vagy az Alsó-Tiszán evezünk, az előbbi Tiszabecstől Tokajig, az utóbbi túra pedig Kunszentmártontól Szegedig tart. A részvételi díjért nemcsak a teljes felszerelést, hajókat, evezőket, mentőmellényeket kapjuk, hanem a napi szakaszok végén az éjszakai szállás is biztosított többnyire a partmenti kempingekben.