Lemondatná a budapesti mandátumról Wieszt Jánost az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP azt kéri a vesztegetéssel vádolt, és előzetesbe helyzett Wieszt Jánostól, hogy mondjon le a fővárosi közgyűlési mandátumáról.
Vágólapra másolva!

Az MSZP arra kéri a vesztegetéssel meggyanúsított és őrizetbe vett Wieszt Jánost, hogy mondjon le a fővárosi mandátumáról - mondta Steiner Pál, a párt fővárosi frakcióvezetője csütörtökön egy sajtótájékoztatón. A párt még a hivatalos meggyanúsítása előtt kérte ezt Wieszt Jánostól, de ő nem mondott le, csak átült a függetlenek közé. Steiner szerint a párt a bizottságokból már visszahívta Wieszt, így nekik nincs további teendőjük. Ha Wieszt a kérésnek megfelelően lemond mandátumáról, a párt budapesti tanácsa a korábbi lista alapján választja ki utódját.

A szocialistáknak azért lenne fontos, hogy Wieszt lemondjon a mandátumáról, mert a várost kisebbségből irányító SZDSZ-nek, a szocialistáknak és az SZDSZ-ből kilépett független képviselőknek egyfős többsége van a fővárosi közgyűlésben. A fővárosi közgyűlés június 3-i ülésén több napirendi pontot nem tudtak elfogadni a fővárosi közgyűlésen, mert a függeltenek között ülő Wieszt János, többször nem volt frakciójával együtt szavazott.