A jegytépéssel védekező Vadai is fizetett pótdíjat a BKV-nak

Vágólapra másolva!
Megérkezett a BKV-hoz a Gyurcsány Ferenc és felesége, valamint további két szocialista politikus által pótdíjként befizetett összeg - közölte a közlekedési társaság. Vadai Ágnes korábbi államtitkár is átutalta a büntetést, pedig korábban azt állította, hogy feledékenységből nem kezelt jegyet és ezért utólag eltépett egyet.
Vágólapra másolva!

Átutalással megérkeztek azok az összegek, amelyeket a szombati melegfelvonulás után a földalattin bliccelő szocialista politikusok fizettek be pótdíjként - közölte az [origo]-val Székelyné Pásztor Erzsébet, a közlekedési vállalat kommunikációs igazgatója. A pénz szerdán reggel érkezett meg a BKV számlájára, Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára nevében 12-12 ezer forintot fizettek be, és ugyanekkora összeget utalt át a szintén jegy nélkül utazó Molnár Csaba és Vadai Ágnes szocialista képviselő is.

Székelyné Pásztor Erzsébet elmondta, az átutalásokhoz fűzött közleményben tüntették fel, hogy kik a pótdíj befizetői. A kommunikációs igazgató kedden számolt be arról, hogy a BKV hivatalosan nem járt el az egykori miniszterelnökkel szemben a bliccelés miatt, mert nem ellenőrizték, így a pótdíj összegének befizetése önkéntes.

A felvonuláson Gyurcsánnyal tartott Vadai Ágnes korábbi honvédelmi államtitkár is, aki a Blikknek azt nyilatkozta, hogy nagy volt a zűrzavar a földalattiban, a rendőrök oda terelték le a felvonulásról távozó embereket. Vadai azt állította, hogy elfelejtett jegyet lyukasztani, de később ez eszébe jutott, és ezért eltépett egyet.

Gyurcsány melegfelvonuláson való részvételéről a Mandiner című blog készített videófelvételt, amelyen nem látszik, hogy a felvonulás után a földalattiba távozó korábbi kormányfő kezelt volna jegyet. Gyurcsány környezetének egyik névtelenséget kérő tagja hétfőn az [origo]-nak azt állította, hogy a politikus meg volt győződve arról, hogy a kísérői gondoskodtak a jegyvételről, ha nem így történt, akkor elismeri, hogy hibázott. Később hozzátette, hogy már hétfőn befizették a két személyre szóló, összesen 24 ezer forintos pótdíjat Gyurcsány és felesége után.