Nagyobb sebességre váltott Oroszország

Vágólapra másolva!
Az ázsiai részvénypiacok emelkedéssel zárták a szerdai kereskedést, az orosz gazdaság pedig jó eredményeket ért el a második negyedévben - derül ki a külföldi gazdasági lapokból.   
Vágólapra másolva!

A Walt Disney Company egy több mint 730 millió dollár értékű tranzakció keretében megvásárolja a nemzetközi közösségi oldalakra különböző játékokat fejlesztő Playdom nevű céget - derül ki a New York Times írásából.

Az orosz gazdaság a második negyedévben 5,4 százalékkal növekedett, az első negyedévben mért 2,9 százalékos bővülés, illetve a tavalyi közel 8 százalékos visszaesés után - írja a BBC. A második negyedéves fejlődés elsősorban a fogyasztás növekedésével magyarázható. Az orosz kormány korábban arra számított, hogy az idei növekedés 4 százalék körül lesz, de az új adat fényében várhatóan felfelé módosítják majd a prognózist.

A világ vezető chipgyártói közé tartozó Infineon bevételét 59 százalékkal 1,2 milliárd euróra növelte a június 30-án zárult üzleti negyedévben, a nyereség pedig 124 dollárra rúgott, szemben az előző év azonos időszakában elért 24 millió eurós veszteséggel - adta hírül szerdán a Marketwatch.

A kedvező nemzetközi befektetői hangulat és a kedvező vállalati gyorsjelentések miatt erősödtek szerdán az ázsiai tőzsdeindexek. A tokiói részvénypiac irányadó mutatója, a Nikkei 9753 ponton fejezte be a kereskedést, ami 2,7 százalékos többletnek felel meg - derül ki a Reuters összeállításából. A mutató mkozását befolyásoló részvények közül az elsősorban fényképezőgépeket gyártó Canon papírja volt kiváló formában, az árfolyam több mint 4 százalékkal emelkedett a jelentős nyereségről szóló jelentés miatt.