Vágólapra másolva!
Az Angol Futballszövetség (FA) illetékese szerint Patrick Vieira hiába kapott piros lapot az Internazionale elleni barátságos meccsen, biztos, hogy pályára léphet a bajnokság nyitányán.

A hétvégén Baltimore-ban lejátszott Internazionale - Manchester City mérkőzésen az angol csapat francia középpályása, Patrick Vieira egy felugrás során könyökkel megütötte Marco Materazzit, amiért a játékvezető azonnal kiállította.

Már a helyszínen is túl szigorúnak tűnt Baldomero Toledo játékvezető ítélete, és most ezt támasztja alá az FA döntése is, melynek értelmében Vieirának nem kell tétmérkőzést kihagynia a piros lap ellenére sem, írja a Guardian.

"Ha egy játékos piros lapot kap egy barátságos mérkőzésen, az azt jelenti, hogy a következő ilyen találkozón nem léphet pályára. De ez nem vonatkozik a tétmérkőzésekre" - mondta az FA egyik szóvivője.

Az Anglián kívüli esetekről az adott ország szövetségétől kap tájékoztatást az FA, és, ha úgy ítéli meg, külön büntetést is kiszabhat, ami kirívóan sportszerűtlen szabálytalanság esetén valóban lehet tétmérkőzésről való eltiltás.

Az FA szóvivője szerint most azonban erről szó sincs, és Vieira pályára léphet a Premier League első fordulójában, augusztus 14-én a Tottenham ellen. A döntéssel egyet ért a Manchester City másodedzője is, aki szerint szó sem volt szándékosságról, mert Vieira nem is láthatta, hogy Materazzi is a labda felé tart.

Így történt az eset