Vágólapra másolva!
Michael Ballack nem vehet részt a következő hónapban kezdődő Eb-selejtezőkön, ugyanis Joachim Löw szövetségi kapitány szerint nincs elég jó formában.

A pénteki német sajtó értesülései szerint Michael Ballack felépülése után sem térhet vissza a német válogatottba. Joachim Löw szövetségi kapitány elmondta, a középpályásnak, egy ilyen hosszú sérülés után előbb vissza kell nyernie régi formáját, és, amíg ez nem történik meg, addig nem számol vele a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön sem.

"Egy őszinte és kellemes hangulatú beszélgetés alkalmával vitattuk meg a sorsát a jövőre nézve" - mondta Löw. "Mindenki elégedett Michael gyógyulásával és jó úton halad afelé, hogy teljesen felépüljön. Fontos, hogy újra megtalálja a legjobb formáját a Leverkusenben" - tette hozzá.

Ballackot annál kellemetlenebbül érintheti a mellőzés, hogy a szövetségi kapitány több régi játékost is meghívott a keretbe, ugyanis még mindig többen bajlódnak a Dél-Afrikában összeszedett sérülésekkel.

Ráadásul újból előtérbe került a csapatkapitányi karszalag kérdése, ami éles vitát szült Dél-Afrikában a csapaton belül, elsősorban pedig Ballack, és a távollétében a csapatkapitányi posztot betöltő Phillip Lahm között. Lahm akkor azt mondta, szeretné megtartani a közeljövőben, azaz a vébé után is a karszalagot, ezt hallva pedig Ballack sértődötten otthagyta a csapatot. Löw akkor azt mondta, szerinte a sérült középpályás nem Lahm kijelentése miatt tért haza, hanem azért, hogy folytassa felépülését, bár nyilvánvalóan szerepet játszott benne az is, hogy csapattársai nagy része Lahm pártját fogta.

Ballack egy korábbi interjúban egyértelműen kijelentette, hogy saját magát tartja a német válogatott kapitányának, és ha egyszer visszahívják a válogatottba, mindenképpen szeretné viselni a csapatkapitányi karszalagot.