Vágólapra másolva!
A Tottenham Hotspur gyakorlatilag új igazolások nélkül szerepelt a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és miután a londoniaknak sikerült bejutniuk a csoportkörbe, az egyesület mindenképpen szeretne erősíteni. A Spurs leginkább csatárt igazolna, ám eddig sem Klaas-Jan Huntelaarról, sem Luís Fabianóról nem sikerült megegyezni.

A Young Boys elleni BL-mérkőzésen Peter Crouch mesterhármast szerzett, Jermaine Defoe is betalált, a csatárokra tehát nem lehet panasz. Rajtuk kívül ott van a keretben még Roman Pavljucsenko és Robbie Keane is, de utóbbira Redknapp nem nagyon számít, az ír támadót valószínűleg kölcsönadják. Mivel Defoe sérüléssel bajlódik, elképzelhető, hogy hamarosan meg kell műteni, így nem a klub szeretne még egy csatárt szerződtetni, különösen mert a Bajnokok Ligájába való bejutás javít a tárgyalási helyzetén.

A vételár azonban emelkedhet, a Sevillánál mindenesetre így gondolkoztak, mivel a spanyol egyesület elnöke a Tottenham érdeklődésére kijelentette: ha meg akarják venni a brazil csatárt, Luís Fabianót, akkor legalább harminchat millió eurót kell fizetniük. A londoniak erre biztosan nem hajlandóak, arról nem is beszélve, hogy ha megvennék a támadót, a BL-ben maximum az egyenes kieséses szakaszra nevezhetnék, mivel a selejtezőben szerepelt a sevillaiaknál. Ez a két tényező erősen csökkenti az igazolás esélyét, de természetesen a Spursnek más kiszemeltje is van.

A londoniak érdeklődnek az AC Milan holland csatára, Klaas-Jan Huntelaar iránt is, de az angolokat egyelőre csak egy kölcsönszerződés érdekelné, ami nem biztos, hogy megfelel az olaszoknak. Így aztán lehet, hogy a megoldás az Aston Villa erőssége, Ashley Young lesz, aki a birminghamieknél inkább szélsőt játszik, de csatárként is megállja a helyét, és sokoldalúsága vonzó lehet a Tottenham számára. Persze valószínűleg ő sem lenne olcsó, húszmillió eurónál kevesebbért aligha engedik el.

További átigazolási hírek

A Stade Rennes francia válogatott középpályása, Yann M'Vila 2014-ig meghosszabbította szerződését.

A Juventus szeretné megszerezni a Villarreal balhátvédjét, Joan Capdevilát.

A Barcelona fehérorosz középpályása, Alekszandr Hleb kölcsönbe a Benficához kerülhet.

A Girondins Bordeaux kiszemeltje a Valenciennes középpályása, Fahid Ben Kalfallah.

A Hamburg középpályása, Mickael Tavares kölcsönjátékosként a Middlesbrough-ban folytathatja pályafutását.

A Wigan Athletic elfogadta a Birmingham City ajánlatát francia szélsőjéért, Charles N'Zogbiáért.

www.global-soccer.eu