Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a labdarúgó-világbajnokság alatt boldog-boldogtalan a videobíró bevezetése mellett érvelt, úgy tűnik, az európai élcsapatok edzői beérik az Európai Labdarúgó Szövetség legújabb módosításával, miszerint a nemzetközi kupameccseken öt játékvezető tevékenykedik.

"Mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott az ötbírós kísérletről - mondta Andy Roxburgh, az UEFA technikai igazgatója. - Akárcsak Michel Platini elnök, a szakemberek is úgy gondolják, hogy amennyire csak lehet, meg kell őrizni a futball emberi oldalát."

A mostani szezonban a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, valamint az Európa-bajnoki selejtezőkön is öt bíró ténykedik majd a pályán: a fő játékvezető mellett négy asszisztens lesz, közülük ketten kizárólag a 16-oson belüli eseteket figyelik.

A világbajnokságon történt súlyos, meccset befolyásoló hibák miatt sokan kardoskodtak a videóbíró bevezetése mellett, de változás nem történt, bár Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke megígérte, hogy az októberi szabályalkotó ülésen napirendre kerül a videobíró kérdése.

A kétnapos összejövetelen olyan kiváló edzőkkel egyeztettek az UEFA illetékesei, mint Sir Alex Ferguson (Manchester United), José Mourinho (Real Madrid), Josep Guardiola (FC Barcelona), Claude Puel (Olympique Lyon) és Felix Magath (Schalke 04).

Az UEFA illetékesei arról is tárgyaltak a trénerekkel, hogy esetleg eltörölnék az a szabályt, miszerint egy párharc összesítésben eltöröljék az idegenben lőtt több gól szabályát, ám az edzők ezt elvetették, így várhatóan minden marad a régiben.