Az Esti Showder, a Beugró és a Házon kívül is nyerhet a Kamera Hungárián

Vágólapra másolva!
2010. szeptember 24-én és 25-én rendezik a Kamera Hungária tévés fesztivált Veszprémben. A tényfeltáró riportoknál négy jelölése van a Hír Tv-nek, a színes riport kategóriában három műsorszámmal is döntőbe jutott a Házon kívül.
Vágólapra másolva!

Idén szeptember 24-én és 25-én, Veszprémben rendezik a Kamera Hungária televíziós fesztivált. Az alkotók, gyártók, tévétársaságok 284 pályaművel próbálkoztak, a kategóriazsűri döntése értelmében 91 tévéműsor jutott a döntőbe.

A szórakoztató műsorok 1-es kategóriájában esélyes a külföldön jobbára sikertelen, de Magyarországon igen jó nézettséggel futó A széf, a Mesterszakács vagy a Mr. és Mrs., a 2-es kategóriában (amelyben a hetente, vagy ritkábban képernyőre kerülő műsorok mérkőznek) található többek közt a Beugró, a Szeretem a testem és az Esti Showder november 5-i adása. A dokumentumfilmeknél egyformán érdekelt az MTV, a Duna Tv és a Hír Tv, a színes riport kategóriában a hatból három jelölése van az RTL-es Házon kívül-nek, amely így nagy esélyes.

A tényfeltáró, oknyomozó riportok közt, a hat döntőbe jutott alkotásból négy a Hír Tv-n futott, a 8. kategóriában (interjúk, stúdióbeszélgetések) díjat kaphat Kálmán Olga, Bánó András vagy Veiszer Alinda. A műsorarculatoknál döntős a Benkő feleséget keres, a Ma reggel és Szeretem a testem is, az online vizuális tartalmaknál pedig három [origo]-s videóanyag lett jelölve a három indexes kisfilm mellett. Részletek a Kamera Hungária oldalán.

2009-ben anyagi okok miatt elmaradt a Kamera Hungária tévés fesztivál, Csermely Ákos főszervező szerint ennek a legfőbb oka az volt, hogy míg korábban 40 millió forintot kapott az ORTT-től a rendezvényre, 2009-re csak 20 milliós támogatást ítélt meg nekik a testület, és ezért több szponzor is visszalépett. (Erről bővebben itt írtunk.)