Békekötés az ágyban - nálad működik?

Vágólapra másolva!
Az ágy az egyik legfontosabb színtere a magánéletünknek. Meghitt zuga a szerelemnek, fogantatásnak és születésnek egyaránt, miközben helyszíne lehet a konfliktusok elsimításának, az érzéki kibéküléseknek is.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül, hiszen az ágyban, lámpaoltás után, a takaró alatt könnyebb átölelni a duzzogó kedvest. Persze nem mindenki érez azonnal kedvet szexre a vitát követően, mások csak az újabb veszekedést előzik meg az öleléssel, megint mások meg egyenesen hergelik egymást, hisz annál jobban élvezik a szenvedélyes összecsapást majd az ágyban is. Akármelyik csoportba is tartozol, jó ha tudod, hogy az érintés veszekedésen innen és túl, csodákra képes.


A pasik mindig csak "azt" akarják!


Ez így persze túlzás, de a fórumok alapján úgy tűnik, a férfiak veszekedés után gyakran alkalmazzák bocsánatkérésként a szexuális közeledést. Számukra a szex kifejező és hatékony kommunikációs forma, míg a nők nem mindig fogadják ezt a típusú közeledést szívesen, és sokkal inkább szeretnék részletekbe menően kibeszélni a problémát, mint besöpörni az ágy alá. A pasik azonban az indulatok múltával gyorsan túl akarnak lépni a vitán, és mivel általában nehezebben találják a bocsánatkérés szavait, mint mi nők, könnyebb elmondaniuk öleléssel, hogy a bocsánatunkért esedeznek (illetve, hogy nem haragszanak ránk), mint szavakkal. Ha ilyenkor jól reagálunk, és nem utasítjuk el őket kapásból és durván, akkor kaput nyithatunk a probléma egyfajta megoldása felé.


Kényszerbéke?


Az erotikus békekötést azonban csak akkor szabad elfogadni, ha párunk közeledése örömet okoz, ha a negatív feszültség a másik érintésétől nem emelkedik a plafonig, hanem csökken, és ha valóban nyitottak vagyunk arra, hogy a szexet elfogadjuk a konfliktus elsimítására. Ha azonban a simogatás alatt továbbra is tele vagyunk dühös indulattal, akkor helyesebb, ha időt és türelmet kérünk párunktól, miközben elmondjuk, nem a személye vagy a szex ellen van kifogásunk, de pillanatnyilag nem vagyunk még szexre hangolva. Fontos, hogy a másik megértse, egyébként nyitottak vagyunk arra, hogy más körülmények között pontot tegyünk a vita végére, valamint, hogy a szex elutasítása nem büntetés.


Forrás: iStockphoto
Forrás: iStockphoto

Tűzszünet


Vannak, akik úgy érzik, képesek minden gondot a hálószoba küszöbén kívül hagyni. Ennek értelmében a szexuális életükre semmilyen hatással sincs az, hogy egyébként az élet más területein éppen harmóniában vannak-e egymással vagy sem. Bármilyen heves vita robbant ki köztük, az ágyban a nagybetűs tűzszünet van érvényben. Lefekvéstől a reggeli ébredésig nincs vita, csak szerelmes összebújás. Ez nem teljesen elképzelhetetlen, bár valószínűbb, hogy a pár valamelyik tagja (vagy felváltva) képes kompromisszumokra, illetve súlyosabb esetben folyamatos megalkuvásra. Bár szakértők szerint valóban lehetséges a feszültségek egy részét a hálószobán kívül hagyni, a problémák megoldásának elodázása egy idő után súlyos válságot okozhat a párkapcsolatban. Amit már nem lehet figyelmen - ágyon kívül hagyni.


Csókkal vívott csaták


Heves vérmérsékletű párok esetén viszont nagyon is elképzelhető, hogy a veszekedés egy viharos szexuális aktus előszobája csupán. És amilyen hévvel képesek a gátlásaiktól megszabadulni, és indulataikat szenvedélyesen a másikra zúdítani, ugyanazzal a lendülettel vetik bele magukat a szexuális örömökbe. Bizonyos esetekben persze teljesen spontán törhet ki veszekedés közöttük, máskor a vitát használja fel arra egyikük, hogy tűzbe hozza párját. Mindkét esetben biztosak lehetnek abban, hogy a szex után valóban édes lesz a békülés mindkettőjük számára.

Nincs azonban biztos forgatókönyv az erotikus békekötésekre, hiszen a veszekedést kirobbantó ok ezerféle lehet, és még a legszenvedélyesebb pároknál is előfordulhat, hogy egyszerűen nem működik az erotika, főleg akkor nem, ha az egyik fél tudatosan a probléma megoldásának elodázásra használja fel a vágyakat.

Kassai Tini