Vágólapra másolva!
43 ezer néző látta a lelátókon, 9,7 millió a német képernyők előtt Vlagyimir Klicsko hétvégi címvédését. A WBO és IBF címeit megvédő ukrán bokszlót edzője Alihoz hasonlította.

Klicsko egyoldalú mérkőzésen, a tizedik menetben győzte le a nigériai Samuel Petert, aki pályafutása első kiütéses vereségét szenvedte el.

"Szívesen bokszolok, ehhez értek a legjobban. Az volt a taktikánk, hogy először mentálisan törjük meg Petert, majd kiüssük. A fogás is része volt a játéknak, nem akartam elfutni előle. Egy ilyen bokszoló ellen agresszívnek kellett lennem és ez elég jól sikerült. Mindent megtettem a győzelemért, Peter rengeteget kibírt és sosem adta fel. Azt hiszem igen hatásosan mutattam be, hogy én vagyok a legjobb. Sosem kételkedem a képességeimben és az erőmben. Nem felejtettem el, mi történt öt évvel ezelőtt, bár akkor is nyertem, háromszor padlóra kerültem. Akkor halott embernek neveztek utána, de továbbléptem és a saját utamat jártam" - mondta az ukrán, aki David Haye-nek is üzent. "Élvezni fogom, ha az ökleim elé kerül majd. Nem fogom elsietni a dolgot és csak az utolsó menetben fogom kiütni."

Edzője, Emanuel Steward egyenesen Alihoz hasonlította védence teljesítményét - Ali 44 évvel ezelőtt szinte ugyanezen a napon verte meg Karl Mildenbergert, szintén Frankfurtban: "Vlagyimir úgy bokszolt, mint Ali a Frazier elleni harmadik összecsapáson. Szisztematikusan építette le Petert."

Klicsko a tervek szerint december 4-én vagy 11-én ismét ringbe lép. Bernd Boente, az öklöző tanácsadója szerint az ifjabb ukrán fivér ellenfele a David Tua, Denis Boytsov, Odlanier Solis, Tomasz Adamek névsorból kerülhet ki, amelyre némileg érthetetlen módon a nemrégen visszatért, 38 éves cirkálósúlyú ex-bajnok Jean-Marc Mormeck is felkerült.

www.profiboksz.hu