A Vatikán lapja szerint Homer Simpson katolikus

Vágólapra másolva!
A pápai állam hivatalos lapja a hét végén  katolikusnak nyilvánította a Simpson család animációs sorozat Homerját és fiát, Bartot.
Vágólapra másolva!

"Kevesen tudják, és ő mindent elkövet, hogy titokban tartsa. De igaz: Homer J. Simpson katolikus" - írta az Osservatore Romano, amely egy jezsuita pap e témában készült tanulmányára alapozta állítását. A tanulmány a sorozat egy 2005-ös epizódját dolgozta fel, amely Az Apa, a Fiú és a Szent Vendégsztár címen futott a televízióban. A szerző szerint a Simpson család azon kevés, gyerekek számára készült tévéműsor közé tartozik, amelyben a keresztény hit, a vallás és az istennel kapcsolatos kérdések visszatérő témák. Simpsonék evés előtt imádkoznak, és a maguk módján hisznek a túlvilágban - idézte a jezsuita tanulmányt a katolikus újság.

Al Jean, a sorozat executive producere mindenesetre hétfőn megdöbbenésének adott hangot a cikk nyomán. "Teljesen világosan bemutattuk, hogy Homer nem katolikus. Képtelenségnek vélem, hogy péntekenként ellegyen anélkül, hogy húst enne, akár csak egy órára is" - mondta az Entertainment Weeklynek, hozzátéve, hogy Homerék a springfieldi presbiluteránus egyházközösség tagjai.

A kilencven országban sugárzott amerikai tévészériát tavaly decemberi elemzése után már másodszor illette elismerő szavakkal a Vatikán. A 22. évadjánál járó Simpson család az amerikai televíziózás leghosszabb idő óta játszott sorozata.