4 bevált módszer hisztis gyerek kezelésére

Vágólapra másolva!
Sajnos a gyerekek nem születnek használati utasítással és sokszor az anyai ösztön is kevés, hogy a gyereket megneveljük. Most összegyűjtöttünk pár nevelési tanácsot, ami segítségével a hisztis gyerekek tündérré változhatnak.
Vágólapra másolva!

Figyelj az okokra


A legtöbb viselkedési probléma, a gyerek éhségéből vagy fáradtságából ered, ezért ezeket is vegyük figyelembe. Sokszor a kiabálós, veszekedős gyerekeknek elég egy kis rágcsálni való (egészségesek: gyümölcs sajt keksz, vagy egy pohár tej) és máris nevetgélős angyallá változnak át.


Számolj háromig


Valamilyen rejtélyes oknál fogva a gyerekeknél ez működik. Ha valami olyat tesz, amit nem szeretnél, nézz rá szigorúan és határozottan mondd meg neki, hogy háromig számolsz, utána pedig például elveszed a játékát. Majd számolj vissza háromtól egyig és következetesen tartsd be, amit ígértél, ha nem hagyja abba.


Ültesd a "büntető székre"


A szék lehet bármi, lépcsőfok sőt még egy szőnyegdarab is. A lényeg, hogy egy körülhatárolható helyre ültesd le, ahonnan nem mozdulhat el. Először guggolj le hozzá és figyelmeztesd, hogy ha nem hagyja abba a számodra nem kívánt viselkedést, a büntetőszékre fogod ültetni. Ezután, ha például még mindig hisztizik, vidd oda és mondd meg, miért kell ottmaradnia 5 percig. Tedd hozzá, hogy szeretnéd, ha bocsánatot kérne. Ahányszor elmegy, te szó nélkül vidd vissza és hagyd ott. Ha megnyugszik és bocsánatot kért, öleld meg és engedd, hogy elmenjen.


Figyelj a hangodra


Sok szülőnek egyszerűen nincs tekintélye, vagy éppen fél tőle a gyermeke, mert rossz hangszínen próbál fegyelmezni. Ne kiabálj, de legyen határozott a hangod, mikor rászólsz a gyerekre.