Belement az MSZP a Gyurcsány-Orbán csörtébe

Vágólapra másolva!
Az MSZP frakció támogatja Gyurcsány Ferenc szocialista képviselőt, aki azonnali kérdést szeretne a parlamentben feltenni Orbán Viktor miniszterelnöknek. Orbán Viktor azonban nem lesz ott a parlamentben, mert Bukarestben van egy konferencián.
Vágólapra másolva!

Azonnali kérdést akar feltenni a miniszterelnöknek a parlament hétfői ülésnapján Gyurcsány Ferenc szocialista képviselő. Gyurcsány pénteken jelezte szándékát az MSZP-frakciónak, amely megtárgyalta és támogatta az ötletet - mondta az [origo]-nak Szanyi Tibor, az MSZP frakció tagja.

A parlament házszabálya szerint legkésőbb az ülés előtt egy órával a tárgy feltüntetésével kérheti a frakció vezetője, hogy az általa megjelölt képviselő az azonnali kérdések órájának keretében kérdést tehessen fel. Az MSZP frakció reményei szerint a kérdést már hétfőn felteszi Gyurcsány Ferenc - mondta Szanyi.

Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg Bukarestben van a Duna-térség fejlesztésével foglalkozó konferencián, így nem lesz ott a parlament hétfői ülésén. A házszabály szerint ilyenkor kijelöli, ki válaszol helyette a kérdésekre. Ha a választ nem fogadja el a kérdező, akkor Orbánnak legkésőbb a harmadik héten személyesen kell válaszolnia az azonnali kérdésre.