Vágólapra másolva!
A japán Skymark Airlines diszkont légitársaság bejelentette, hogy a négy darabot rendel az Airbus A380-as szuperjumbo repülőgépből. A típussal az elmúlt napokban több probléma is akadt, a Qantas ausztrál légitársaság egyik járatán felrobbant az egyik hajtómű.
Vágólapra másolva!

A japán Skymark Airlines bejelentette, hogy négy darab Airbus A380-as utasszállító repülőgépet rendel a francia gyártótól. A megállapodást 2011 elején véglegesítik és a légitársaság opciós vásárlási jogot kap két további gépre is - írja a Business Week.

A bejelentést megelőző napokban súlyos hibákra derült fény az A380-asok hajtóműveivel kapcsolatban. Az ausztrál Qantas légitársaság egyik szuperjumbóján repülés közben felrobbant az egyik motor, a gép sikeres kényszerleszállást hajtott végre Szingapúrban. A Qantas az eset után mind a hat A380-asát leállította a vizsgálatok idejére és hasonlóan járt el a Singapore Airlines is.

Az első feltételezések szerint a meghibásodást anyagfáradás, vagy a hajtómű tervezési hibája okozta, az első vizsgálatok pedig megállapították, hogy szivárgott az olaj a meghibásodott hajtóműből.

A Skymark légitársaság jelenleg csak belföldi járatokat üzemeltet japán városok között, de három éven belül nemzetközi járatokat is indítana, ezekhez van szüksége az akár 500 fő befogadására is képes kétszintes gépekre.