Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt hirdettek bombariadót a Borsodchem kazincbarcikai telephelyen, miután telefonos figyelmeztetés érkezett a rendőrségre. A rendőrök az átvizsgálás idejére lezárták a közelben vezető 26-os főutat, de végül nem találtak bombát.
Vágólapra másolva!

Bombariadót rendeltek el csütörtök késő este a BorsodChem Zrt. telephelyén, miután telefonon bombafenyegetés érkezett a kazincbarcikai rendőrkapitányságára. A telefonáló az MTI információi szerint közölte a rendőrökkel, hogy a vegyipari komplexum 4-es kapujánál robbanószerkezetet helyeztek el.

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: átvizsgálták a telephelyet, a vizsgálat idejére lezárták 26-os számú főutat , a forgalmat pedig az ipari útra terelték. A szóvivő hozzátette: a kazincbarcikai rendőrkapitányság közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást.

A terület átvizsgálását a szakemberek késő éjszaka elvégezték, és nem találtak bombát, ezért az útzárat feloldották. A vizsgálat alatt gyalogosan sem lehetett bemenni a lezárt részre. A műszakváltás idején a gyárból kijövő dolgozóknak is várakozniuk kellett, hogy a kapu parkolójában lévő autójukhoz eljussanak, a gyárba igyekvőket pedig a lezárt szakasz előtt várakoztatták.