Vágólapra másolva!
A brazil és az argentin futballszövetség még abban sem ért egyet, hogy mennyi meccset játszott egymással a két ország válogatottja. Szerdán Dohában találkoznak az ősi riválisok, olvasóink öt emlékezetes meccs videójával hangolhatnak a találkozóra.

Ronaldinho és Batista egy országot győzhet meg - előzetes

1. Argentína-Brazília 0-0 (vb, 1978) A keménykedésekkel bőven ellátott meccs nem hozott gólt, így a rosariói csata néven maradt meg az emlékezetben. Argentína később 6-0-ra legyőzte Perut, így jobb gólkülönbséggel kiejtette Brazíliát a vb-n.


2. Argentína-Brazília 1-3 (vb, 1982)
Alighanem a valaha volt egyik legnagyobb csapat, amely nem nyert vébét a 82-es brazil válogatott. Zico, Serginho és Junior a nagy ellenféllel még elbánt, később Paolo Rossiékkal már nem.


Diego Maradonát Joao Batista letalpalásáért kiállították


3. Argentína-Brazília 1-0 (vb, 1990) Bár a találkozót Brazília uralta, Diego Maradona egy zseniális szóló után gólpasszt adott Claudio Caniggiának, eldöntve ezzel a továbbjutás kérdését.

4. Argentína-Brazília 0-3 (Copa America, 2007) Argentína egyértelmű favoritként jutott el a döntőbe, miután az előző években uralta a kontinens futballját. Dunga együttese viszont tökéletes kontrákkal szétszedte a szomszéd válogatottját.


5. Argentína-Brazília 1-3 (vb-selejtező, 2010)
A szerdai meccs előtt utoljára tétmeccsen csapott össze a két nemzeti együttes. Diego Maradona sokat beszélt a meccs előtt, keveset utána: a szövetségi kapitány fiai hazai pályán nagy védelmi hibákat követtek el.