Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Nébald György, a kardozók szövetségi kapitánya, aki távozását azzal indokolta, hogy nem lát biztosítékot elképzelései maradéktalan megvalósítására.

"Múlt pénteken egyeztettem erről az elnök úrral, de a hivatalos lemondást hétfőn juttattam el a szövetségbe" - mondta Nébald György. "Nem volt problémamentes az együttműködés az edzőkkel, és a szövetség vezetősége részéről sem éreztem az egyértelmű támogatást, márpedig ahhoz, hogy stabilizáljuk az eredményeket, ennél több kell."

Az aktív vívóként csapatban olimpiai aranyérmes, egyéniben kétszeres világbajnok Nébald György 2006 januárjában került a kardozók élére, majd 2008-ban 2012-ig megerősítették pozíciójában azzal, hogy két év elteltével felülvizsgálható a tevékenysége.

"Amikor átvettem az irányítást, a 13. helyen állt a világranglistán a férfi csapat, aztán a vébén negyedik lett, majd a következőn győzött, utána az olimpián hetedikként, tavaly a vb-n harmadikként, idén pedig tizedikként végzett. Eléggé hullámzó volt a teljesítmény, de azért akadtak benne szép eredmények is" - folytatta, hozzátéve, hogy az utánpótlás erősítését is feladatának tartotta, és ezen a területen már születtek szép sikerek, női vonalon is.

A novemberi, párizsi világbajnokságon a felnőtt kardozók nem tudták megismételni tavalyi, antalyai jó szereplésüket. Akkor Decsi Tamás és Nagy Orsolya, valamint a férfi csapat harmadik lett, most viszont a szakág egyetlen érmet sem hozott, ráadásul a férfi válogatott a nyolcaddöntőben súlyos, 45-25-ös vereséget szenvedett a németektől. A helyszíni nyilatkozatokból kiderült, a csapat körül koránt sem volt egység a szakmai stábban.