Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Péntektől kettős fronthatás terheli a szervezetet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Csütörtökön a frontérzékenyek átmenetileg fellélegezhetnek. A következő napokban a hideg és a melegfrontra érzékenyek is megérzik majd az időjárás változását, ugyanis pénteken kettős fronthatás várható. Szombaton hidegfront érkezése várható. 
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön markáns fronthatás nem várható, a szél tovább mérséklődik. Ez a nap ideális lehet a szabadtéri programokra, akár egy könnyed sétára, vagy akár szánkózásra is. A frontérzékenyek tünetei csökkennek. Változóan felhős lesz az ég, azonban többszr is kisüt majd a Nap, ami jó hatással van a kedélyállapotra. Számottevő csapadék nem várható. A nyugalmas idő ellenére akik autóba ülnek, vezessenek körültekintően.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, azonban a következő napokban értékük kissé nő.

Pénteken kettős fronthatás várható. Nőhet a reakcióidő, erősödhet a fejfájás, valamint ismét ízületi és görcsös panaszok jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél. Többen feszültebbek lehetnek az átlagosnál, ezért sokakat a fokozott türelem problémáktól óvhat meg. Elszórtan hózáporok várhatók, ezeken a területeken csúszós utakra kell számítani.

Szombaton hidegfront érkezésére kell számítani. Számottevő mértékben növekszik majd az ízületi és a gyulladásos panaszok száma, ezért az erre érzékenyek ne terheljék magukat. Hidegfront érkezésekor sokaknál aluszékonyság jelentkezik, ami megszünteti az alvásproblémákat, azonban ronthatja a koncentrációt, nehezítheti a napi rutinfeladatokat. Élénkítő teák, menta- és rozmaringtea fogyasztása ajánlott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről