Emberjogi bírósághoz fordul Császy Zsolt

Vágólapra másolva!
Császy Zsolt a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, mert álláspontja szerint sérült a tisztességes eljáráshoz való joga. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt értékesítési igazgatóját néhány napja engedtek ki a Sukoró-botrány kapcsán elrendelt előzetes letartóztatásából.
Vágólapra másolva!

A strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul Császy Zsolt, mert úgy gondolja, hogy a magyarországi igazságszolgáltatási gyakorlat nem felel meg az európai emberjogi normáknak. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) volt értékesítési igazgatóját néhány napja engedték szabadon a Sukoró-botrány kapcsán elrendelt előzetes letartóztatásából. Császy Zsolt elmondása szerint 3 és fél hónapot töltött előzetes letartóztatásban úgy, hogy nem volt módja érdemben védekezni. Az MNV volt igazgatója legfőképp azt szeretné elérni, hogy a magyar bíróságon jusson megfelelő igazságszolgáltatáshoz.

A Sukoró-üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a felmerült szakmai kérdéseket a bíróság előtt szeretné tisztázni, és szeretné, ha az ügyészséget sem próbálnák meg egyes politikusok díszletként felhasználni a nyilatkozataikhoz. Hozzátette, hogy a beruházásról politikai döntés született, ami után a vitatott ingatlancsere jogszerűen történt.