Vágólapra másolva!
A Chelsea szakvezetője, Carlo Ancelotti többször is hangsúlyozta, hogy januárban elsősorban egy védőre lenne szüksége. A londoniak első ajánlatát a Benfica visszautasította David Luizért, így úgy tűnik, emelni kell az összeget, ha nem akarnak hoppon maradni.

Az angol bajnokcsapat decemberi visszaesését a legtöbben a sérüléshullámmal magyarázták, ami elsősorban a védelmet érintette. Hosszabb-rövidebb időre Bosingwa, John Terry, Braniszlav Ivanovics és Alex is kidőlt a sorból, így többször is a fiatal holland, Jeffrey Bruma került be a kezdő tizenegybe. Neki azonban ez a színvonal még túl magas volt, így amint megnyílt az átigazolási időszak, a Chelsea bejelentkezett a Benfica brazil középhátvédjéért, David Luizért.

Elsőre húszmillió eurót kínáltak, de a lisszaboniak ennél többet szeretnének kapni, így Ancelotti figyelme a Borussia Dortmund ifjú szerb játékosa, Neven Szubotics felé fordult. A Bundesliga listavezetője azonban hallani sem akar arról, hogy eladja kulcsjátékosát, így aztán portugál lapértesülések szerint a Chelsea megint a Benficánál próbálkozik. A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy immár 24 millió eurót sem sajnálnának David Luizért, ráadásul az üzletbe Paulo Ferreirát is bevonnák.

További átigazolási hírek

A Birmingham City kölcsönvette a Tottenham Hotspur szélsőjét, David Bentleyt.

A Manchester City balhátvédje, Wayne Bridge kölcsönbe a West Ham Unitedhez került.

A Lazio kiszemeltje a Genoa támadója, Giuseppe Sculli.

Az AS Roma brazil jobbhátvédje, Cicinho kölcsönbe a Villarrealba igazolhat.

A Girondins Bordeaux szeretné visszacsábítani Franciaországba a Panathinaikosz támadóját, Djibril Cissét.

Az Aston Villa felvette a kapcsolatot az Olympique Lyonnal Jean Makoun leigazolása érdekében.

www.global-soccer.eu