Szabadlábon a halottnak hitt brit kajakos

John Darwin brit kajakos és felesége az életbiztosítás miatt megrendezték a férfi halálát
Vágólapra másolva!
Szabadlábra helyezték azt a brit férfit, aki 2002-ben eljátszotta saját eltűnését, majd felvett körülbelül 250 ezer fontnyi biztosítási összeget és szociális juttatást. John Darwin Büntetése felét töltötte le a csalás miatt kapott hat év börtönből.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezték azt a brit férfit, aki saját halálát eljátszva követett el biztosítási csalást. John Darwin és felesége 250 ezer fontnyi (kb. 82 millió forint) biztosítási összeget vett fel, miután 2002-ben eljátszották, hogy a férfi kajakozás közben eltűnt a tengeren.

Még a fiai is azt hitték, hogy vízbe fúlt, miközben apjuk családi házuk egyik félreeső helyiségében bujkált éveken át, és Panamában tervezett új életet kezdeni feleségével. Végül 2008-ban Londonban tűnt fel, ahol azt állította, hogy nem emlékszik arra, mi történt vele, de kiderült, hogy csalás volt az egész. Egy Panamában készült fénykép buktatta le őket. Az ügy további részleteit korábbi cikkünkből ismerheti meg.

Darwint a bíróság hat év börtönre ítélte csalás, pénzmosás és okirat-hamisítás miatt. A brit Guardian szerint az egykori börtönőr félidőben szabadult, és már többen látták sétálni azon a környéken, ahol eljátszotta az eltűnését. A brit sajtó komolyan érdeklődik a férfi emlékiratai iránt, amelyekből tavaly már közölt részleteket a Sun bulvárlap. Feleségét, akit szintén börtönre ítéltek, még nem engedték ki.