Vágólapra másolva!
A visszavonulását bejelentő Ronaldo bárhol játszott, mindenhol megbízhatóan termelte a gólokat, az alábbi összeállításba tíz olyan gól került be, amelyre még sokáig emlékezni fognak a szurkolók. Van közöttük olyan, amely vb-, Copa América-, illetve UEFA-kupa-döntőben esett, van olyan, amelyen a hihetetlen sebességgel beinduló Ronaldo sorra bolondítja meg a védőket, és olyan is, ahol pocakot eresztve emeli át a kapust.

Bár a felvétel elég pocsék, Ronaldo szólója azért így is kivehető, az ekkor még a Cruzeiróban játszó csatárt nem bírták megállítani a Boca Juniors védői az 1994-ben játszott Libertadores-kupa-meccsen.


A PSV-ben is kellemes emlékeket őriznek Ronaldóról, aki első évében egyből gólkirály lett, a Vitesse ellen például sarokkal továbbította a labdát a hálóba.


A gól, amire talán mindenki emlékszik: a Barcelona játékosaként a félpályáról indulva rázta le, cselezte ki sorra a Compostela védőit.


Egy másik remekmű, szintén a Barca színeiben, az elképesztő indulósebességgel vágtázó Ronaldo a Valencia-játékosait is megőrjítette.


Brazília ezzel a Ronaldo-góllal nyerte meg hazai pályán az 1997-es Copa Américát, a győztes gól mellett a torna legjobb játékosának járó díj is Ronaldóé lett.


Az Inter simán verte a Laziót az UEFA-kupa döntőjében 1998-ban, Ronaldóé volt a harmadik gól, egy látványos testcsellel leültette Luca Marchegianit, mielőtt a hálóba gurított.


A 2002-es vb-döntőben mindkét gólt a torna legeredményesebb játékosa jegyezte, a második volt a szebb, amikor Rivalo átlépte a labdát, ami az átvétel után a bal alsóba csavart.


Ronaldo és Zidane minden évben közös gálameccset rendezett jótékonysági céllal, és Ronaldo még ilyenkor is adott a látványra, ahogy sarokkal maga elé húzta a labdát a levegőből, az egészen zseniális.


Minden idők egyik legjobb BL-párharcában a Real 3-1-re nyert otthon, majd Manchesterben egy 4-3-as vereség is belefért. A madridiak mindhárom gólját Ronaldo szerezte, a három közül a legutolsó volt a legszebb.


Hazatérve a Corinthiansban is megvillantotta tudását az ekkor már pocakot növesztő zseni, a Santos ellen például már-már pofátlan átemelős gólt szerzett.