Vágólapra másolva!
Kritikusan értékelte 2011-es versenyautóját a McLaren két pilótája. A technika sokat fejlődött, de bőven van még javítanivaló az autókon, derült ki beszámolóikból.

Forrás: AFP
Jenson Button és Lewis Hamilton az idei autó bemutatója utáni sajtótájékoztatón

A szezonkezdés előtt lesz még dolguk a McLaren fejlesztőmérnökeinek, ha meg akarnak felelni Lewis Hamilton és Jenson Button elvárásainak. Hamilton szerint sokat fejlődött az autó a 2009-es mélyponthoz képest, amikor ugrált és három kerékre állt a kanyarokban, ráadásul alig volt leszorító ereje: "A korábbi problémák nagy részét kijavították, a tavalyi autóhoz képest is érezhetően javult a kezelhetősége, de a legnagyobb hiányossága még mindig a csekély leszorító erő."

Az MP4-26 a téli teszteken sem szerepelt jól, a felmerülő problémák miatt kevesebbet vezethettek, mint tervezték. "Remélhetőleg még az első verseny előtt sikerül javítani az autón" - nyilatkozta Hamilton. "Amikor először vezettem az új autót, egyáltalán nem az volt az érzésem, hogy mindenkit lesöprünk vele a pályáról" tette hozzá.

Csapattársa, Button sem volt elégedett az első próbakörrel, de bízik benne, hogy a négynapos barcelonai teszt elegendő lesz a tapasztalatszerzésre. "Nem izgulok, szerencsére van még időnk, hogy a szokásos beállítások megváltoztatásával érezhetően javítsunk az autón" - fűzte hozzá. "Sajnos eddig nem vezethettünk annyit, amennyit szerettünk volna, ez meg is látszik a beállítások hiányosságain. Egyelőre még nem tudjuk pontosan, mire vagyunk képesek."