Előzetes letartóztatásba került a füvezős pékségrabló

Vágólapra másolva!
Kisebb vegyesboltok és pékségek kirablására specializálódott egy férfi, akit a héten elfogtak a rendőrök. A 27 éves fiatalember játék pisztolyt használt a rablásoknál, és hogy megnyugtassa magát az akciói előtt, mindig elszívott egy füves cigit.
Vágólapra másolva!

Összesen huszonhat esetben rabolt vagy próbált rabolni a füvezős rabló, aki először tavaly novemberben fosztott ki egy vegyesboltot. A 27 éves férfi utoljára március 1-jén egy V. kerületi utazási irodából próbált meg fegyverrel pénzt szerezni - közölte a rendőrség a honlapján. A rendőrök egy nappal később fogták el, amikor kilépett egy panzióból, őrizetbe vételekor megtalálták nála a rablásoknál használt játékfegyvert is.

A 26 rablásból hét csak kísérlet maradt, összesen csaknem 1,5 millió forintot szerzett akciói során, de volt, ahol csak egy kakaós csiga vagy egy doboz cigaretta volt a zsákmánya. Az előzetesben lévő férfi akár 15 évet is kaphat a sorozatrablásért.

Fülöp Valter, a BRFK bűnügyi helyettese a szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a most elfogott fiatalembert "füves rablónak" lehetne nevezni, mert ő így oldotta a feszültségét a rablások előtt, Ambrus Attila mintájára, aki azért neveztek el viszkis rablónak, mert minden bűncselekmény előtt megivott egy whiskyt.