Magyar Nemzet: Gyanús kifizetéseket talált az ELTE vagyongazdálkodásában Budai

Vágólapra másolva!
Aggályos ügyeket talált az ország legnagyobb egyeteme, az ELTE vagyongazdálkodásában az elszámoltatási kormánybiztos - írja a Magyar Nemzet. Az egyetem vezetése döbbenten áll a vizsgálat előtt.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula az elmúlt hetekben bekérte az Eötvös Loránd Tudományegyetem összes vagyongazdálkozással kapcsolatos iratát, és aggályosnak tűnő kifizetésekre bukkant bizonyos gépjárműbeszerzésekkel kapcsolatban. Az egyetem gazdasági tanácsának tagja volt korábban Draskovics Tibor és Bokros Lajos két volt pénzügyminiszter is. Az elszámoltatási kormánybiztos a Magyar Nemzetnek nem kívánt nyilatkozni a részletekről, de jelentését továbbította Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, és tájékoztatta Mezey Barna rektort is.

Az egyetem vezetése döbbenten áll a vizsgálat előtt. Klinghammer István, az ELTE korábbi rektora, a gazdasági tanács elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy a vizsgálat ellen nincs kifogásuk, de sérelmezik, hogy annak eredményeiről a sajtóból kell értesülniük. Mezey Barna rektor hétfőn várhatóan sajtónyilatkozatban reagál a kormánybiztos kijelentéseire.