Vágólapra másolva!
A hét vége futballrangadóját az angol FA-kupában játszották, ahol az Arsenal ellen a Manchester United kapusa, Edwin van der Sar megmutatta, hogy a MU-nak nagyon nehéz lesz megtalálnia utódját. Honfitársa, Arjen Robben bombaformában játszott a Bayern München színeiben, de a hollandokon kívül az olaszok és a brazilok is két játékost adtak álomcsapatunkba.

Kapus:

Edwin van der Sar (holland, Manchester United): az FA-kupa negyeddöntőinek rangadóján a manchesteriek ugyan 2-0-ra verték az Arsenalt, de a mérkőzés sokkal szorosabb volt, mint az eredmény mutatja. A mezőny legjobbja ugyanis a MU kapusa volt, Van der Sar több egészen elképesztő védést is bemutatott.

Hátvédek:

Mehdi Benatia (marokkói, Udinese): az udinei együttes a hét végén folytatta idei menetelését, az áldozat ezúttal a Cagliari volt. A fekete-fehérektől szokás szerint Antonio di Natale és Alexis Sánchez is betalált, az első találatot azonban a marokkói jobbhátvéd Benatia szerezte.

Jirí Jarosík (cseh, Real Zaragoza): Pintér Ádám csapata a kiesés elleni harcban rendkívül értékes győzelmet aratott, hiszen a Valenciát sikerült megverni 4-0-ra. A középpályásból középhátvéddé átképzett Jarosík nem csak a veszélyes valenciai csatárokat semlegesítette sikeresen, hanem a vezetést is ő szerezte meg.

Robert Huth (német, Stoke City): a Premier League-ben a kiesés ellen küzdő gárda a kupában már ott van a legjobb négy között, és ezt elsősorban a védelmének köszönheti. A negyeddöntőben a West Ham United ellen mindkét gólt egy hátvéd szerezte, és Huth a találata mellett a mezőnyben is remekelt.

Adriano (brazil, AS Monaco): a nagyhercegség csapata már egy ideje messze van az élmezőnytől, a mostani szezonban pedig a kiesés ellen küzd, így a Girondins Bordeaux elleni idegenbeli győzelem rendkívül sokat ért. A meccs egyetlen gólját a balhátvéd Adriano érte el, aki valószínűleg nem sokáig marad Monte-Carlóban.

Középpályások:

Arjen Robben (holland, Bayern München): három egymást követő vereség után alaposan összekapták magukat a bajorok, aminek a Hamburg látta a kárát: a HSV óriási verést kapott Münchenben. A 6-0-s találkozó főhőse a holland szélső, Robben volt, aki mesterhármasa mellett egy gólpasszt is kiosztott.

Sandro (brazil, Tottenham Hotspur): a londoni együttesnek hazai pályán sikerült megőriznie az idegenben megszerzett előnyt a BL-ben az AC Milan ellen. A brazil védekező középpályás hatalmas mezőnymunkát végzett a találkozón, szinte mindenütt ott volt, rengeteg labdát szerzett.

Marek Hamsík (szlovák, Napoli): egy félidő után úgy tűnt, hogy a nápolyi csapat vereséget szenved a Parma ellen, azonban a második játékrészben az együttes megrázta magát. Főleg Hamsík tért magához, a szlovák középpályás ugyanis előbb egyenlített, majd pazar gólpasszt adott Lavezzinek.

Marco Parolo (olasz, Cesena): a Juventus hívei 35 perc után joggal gondolhatták, hogy a Cesena ellen végre nyerni tud csapatuk, hiszen a torinóiak már 2-0-ra vezettek, de végül meg kellett elégedniük egy ponttal. Ebben nagy szerepe volt Parolónak, a középpályás ugyanis előbb kiharcolt egy tizenegyest, majd maga szerezte az egyenlítő gólt.

Csatárok:

Karim Benzema (francia, Real Madrid): a madridi együttes Cristiano Ronaldo nélkül is magabiztosan győzte le a Hérculest, ami elsősorban a francia támadó érdeme volt. Benzema szerezte a Real mindkét találatát, és főleg a másodiknál nyújtott egészen parádés teljesítményt.

Francesco Totti (olasz, AS Roma): a Farkasok ikonja az utóbbi időszakban nem mindig a góljaival hívta fel magára a figyelmet, azonban a Lazio elleni derbin megmutatta, hogy még mindig képes egymaga meccseket eldönteni. Ő szerezte a mérkőzés mindkét gólját - még ha egyaránt pontrúgásból is.

www.global-soccer.eu