120 milliárdra lehet pályázni idén az Új Széchenyi-tervvel

Vágólapra másolva!
Az idei évben 120 milliárd forintra lehet pályázni az Új Széchenyi-terv keretein belül energetikai fejlesztésekre. A pályázati dokumentáció egy érintett szerint nem egyszerűsödött lényegesen.
Vágólapra másolva!

Nagy az érdeklődés az energetikai fejlesztésekhez igényelhető támogatások iránt, amelyek keretében 13 konstrukcióban lehet pályázni uniós forrásokra - írja a Gazdasag.hu. Az Új Széchenyi-terv keretében az idén 120 milliárd forintra lehet pályázni. A honlap által megszólaltatott Opten Kft. ügyvezetője szerint kevésbé vaskosak a pályázati anyagok, mint korábban, de a bennük lévő más dokumentumokra való hivatkozások még mindig időigényessé teszik a pályázást.

Az Új Széchenyi-terven a honlap szerint az egyik legnépszerűbbnek ígérkező pályázat a megújuló energiaforrásokból megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása. A pályázók pénzt nyerhetnek például az energiahatékonyság növelésére, épületek hőtechnikai adottságainak javítására (például szigetelésre, nyílászárók cseréjére), nem termelési célú fűtési, hűtési, melegvíz- és világítási rendszerek korszerűsítésére, illetve megújuló energiafelhasználással kombinált épületenergetikai fejlesztésekre. A pályázatnak az idén 2 milliárdos keretet szabtak, 2012-2013-ban pedig további 6 milliárd forint áll majd rendelkezésre, az elnyerhető támogatás összege legalább 1 millió, legfeljebb 250 millió forint.