Megugrott Obama népszerűsége Bin Laden halála óta

Vágólapra másolva!
Az amerikaiak többsége elégedett elnökük teljesítményével. Barack Obama megítélése három nap alatt tizenegy százalékot javult. Sokan vannak azonban, akik szerint Oszama bin Laden megölése óta megnőtt egy Egyesült Államok ellen irányuló terrorista támadás veszélye.
Vágólapra másolva!

A The New York Times-ban megjelent közvélemény-kutatás szerint 11 százalékkal nőtt Barack Obama népszerűsége az al-Kaida vezére, Oszama bin Laden megölése óta. Az elnök megítélése meredeken emelkedett, a többség elégedett azzal, ahogyan a külpolitikát, az afganisztáni háborút és a terrorizmus elleni harcot kezeli.

Most a megkérdezettek 57 százaléka nyilatkozott pozitívan Obama teljesítményéről, míg múlt hónapban ez az arány még csak 46 százalék volt - írja a The New York Times online kiadása. Az öröm azonban nem teljes: tízből hatan ugyanis azt is mondják, hogy Bin Laden megölésével jelentősen megnőtt az esélye az Egyesült Államok ellen irányuló terrorakciónak. Mindössze16 százalék érzi úgy, hogy az al-Kaida vezetőjének megölése óta nagyobb biztonságban érzi magát.