Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szerint az új szabályokkal túl mesterséges lett az F1, az autók olyan sokszor állnak ki, hogy a nézők nem is értik, mi történik és a pilóták a sok gombra koncentrálnak a vezetés helyett.

A News Corporation a Ferrari anyacégéhez, a Fiat-csoporthoz közel álló Exor olasz befektetőcsoporttal közösen szerezné meg a Forma-1-et, amely akár azt is jelentheti, hogy a maranellói istálló ismét rivális sorozat létrehozásán töri a fejét. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke nem titkolja, hogy nyitott egy új széria létrehozására 2013-tól, ameddig a jelenlegi Concorde-egyezmény érvényes a jogtulajdonos CVC-vel és Bernie Ecclestone-nal.

"2012 végén minden egyes csapat szerződése lejár a CVC-vel" - mondta Montezemolo a CNN-nek. "Három alternatívánk van. Szerződést hosszabbítunk a CVC-vel, vagy ahogy például a profi kosárlabdacsapatok csinálják Amerikában, létrehozzuk az NBA-hez hasonló saját vállalatunkat. Ez szervezné a futamokat, intézné a tévés szerződéseket és mindent."

"Harmadik lehetőség, hogy találunk egy másik partnert. Bernie Ecclestone nagyszerű munkát végzett, de valójában a CVC-nél vannak a jogok, a csapatok fognak dönteni. 2012 végén a szerződés lejár, vagyis elméletben a CVC-nek nem lesz semmije. Úgy gondolom, fontos, hogy legyenek alternatíváink. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, még van időnk."

Forrás: Ferrari

Montezemolo szerint az új szabályokkal túl mesterséges lett az F1. "Az utolsó versenyen 80 bokszkiállás volt. Ugyan már, ez túl sok! Versenyt akarok látni, az autók legyenek a pályán. Nem érdekel a bokszban zajló verseny, az autók olyan sokszor állnak ki, hogy a nézők nem is értik, mi történik. A pilóták a sok gombra koncentrálnak a vezetés helyett, túl messzire mentünk."