Vágólapra másolva!
Nem kapta meg a fizetése egy részét a Pécs labdarúgócsapatától távozott Kiss László. Ha a szakember jogi útra terelné az ügyet, akár pontlevonással is sújthatnák a feljutásért küzdő NB II-es csapatot.

Kiss Lászlónak június 15-ig szólt a szerződése, amelyet március 18-án bontottak fel az akkor az NB II-ben listavezető pécsiek. A szakember megegyezett a vezetőkkel, hogy minden hónap 25-éig megkapja a fizetését, ám legutóbb márciusban utaltak neki.

"Az utolsó részlet valóban csúszik, de természetesen rendezzük a tartozást" - mondta a sportnapilapnak Bérczy Balázs klubigazgató.

Ha a tréner az MLSZ fegyelmi bizottságához fordul, akár pontlevonással is büntethetik a Pécset. "Nem szeretném, hogy a csapatot egy vezető felelőtlen viselkedés, felesleges erőfitogtatása miatt pontlevonással büntessék" - kezdte Kiss László.

"Jártam a szövetségben, és engedtem az egyik MLSZ-alkalmazott kérésének, ezért a múlt héten elálltam attól, hogy jogi útra tereljem az ügyet. Mivel tudtommal a szövetség megkeresésére nem reagáltak a pécsiek, sajnos a pénz nem érkezett meg a számlámra. Nincs mit tenni, ismét bemegyek az MLSZ-be."

A Pécs négy fordulóval a vége előtt 54 ponttal a tabella harmadik helyén áll az egyaránt 55 pontos Videoton II és a Gyirmót előtt, ám a listavezető székesfehérváriak nem szerepelhetnek az NB I-ben, így a pécsieknek csak a gyirmótiakkal kell megküzdeni a feljutásért.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!