Vágólapra másolva!
Koman Vladimir a labdarúgó-válogatott telki összetartásán azt nyilatkozta: távozni szeretne a Serie A-ból kiesett Sampdoriából, és szíve szerint Spanyol- vagy Németországban folytatná, Magyarországra viszont nem szeretne hazatérni. A genovai hangulatról az [origo]-nak azt mondta: rosszabb, mint korábban, a labdarúgókat immáron késsel is fenyegetik a város futballhuligánjai.

A Luxemburg és a San Marino elleni mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatottal Telkiben készülő Koman Vladimir szerdán azt mondta: szeretné elhagyni Olaszországot, amiről már a Sampdoria klubvezetői is tudnak.

"Szezon alatt még semmit nem jelentettem be, mindenkinek másra kellett gondolnia, nem arra, hogy 'Koman menni szeretne'. Sok probléma volt a klub körül, és amint vége lett a bajnokságnak, bejelentettem, hogy távozni szeretnék, így tudnak a szándékomról a vezetők is" - fogalmazott a 22 éves középpályás, akinek jövőre jár le a szerződése a genovai klubnál, így leendő kérőjének a Serie A-ból kiesett Sampdoriával is meg kell állapodnia majd Koman vételáráról, aki csak ezt követően mehet el Genovából.

A tízszeres válogatott játékos hozzátette: reméli, hogy sikerül új csapatot találnia. "Sok vágyam van, de a legfontosabb a folyamatos játéklehetőség, és a pénz sem másodlagos. Tetszik Spanyolország és Németország, ha lenne lehetőségem, akkor ebbe a két országba szívesen átigazolnék."

Kérdésünkre, hogy ha megkeresné a Videoton új edzője, a portugál Paulo Sousa, Koman egyértelmű nemmel válaszolt. "Ha lehet, nem jönnék haza, nem szeretnék Magyarországon futballozni" - mondta, hozzátéve, hogy csak topligákban gondolkodik, így "Dagesztánba sem tudnának elcsábítani" (a dél-oroszországi tagköztársaság fővárosának a csapata, a Mahacskala a közelmúltban Dzsudzsák Balázst próbálta megszerezni a PSV Eindhoventől, jelen állás szerint sikertelenül).

Koman reméli, hogy a Luxemburg és a San Marino elleni meccseken jó játékkal felhívja majd magára a figyelmet: "Nem tudom, mennyire nézik majd a klubok képviselői ezt a két mérkőzést, de biztos vagyok benne, hogy ha jól teljesítek, akkor az segít a csapatkeresésben."

Az ukrajnai származású labdarúgó végül a genovai hangulatról is mesélt, amiről korábban rendkívül rossz véleménnyel volt: "Még rosszabb a hangulat, mint korábban. A szurkolók el vannak keseredve, a játékosok viszont még a nézőknél is jobban. Olyan dolgok történtek, amelyeknek nem lett volna szabad. A fenyegetések mindennaposak lettek, egyes drukkerek odáig mentek, hogy csuklyában felszálltak a csapatbuszra, és előfordult már késes fenyegetés is. Engem még nem értek ilyenek, csak a csapattársaimat, az viszont már előfordult, hogy az utca másik végéről felém kiabáltak."

A korábban a Bariban és az Avellinóban is megfordult játékos szerint ami Olaszországban folyik, az nem normális: "A szurkolókat kicsit fontosabbnak állítják be itt, mint amennyi indokolt lenne, és ezzel ők vissza is élnek."

A Genoa szurkolói a minap koporsóval búcsúztatták a városi rivális Sampdoriát:


A magyar labdarúgó-válogatott a jövő pénteken Luxemburggal játszik idegenbeli barátságos mérkőzést, majd június 7-én, kedden San Marinóban lép pályára Eb-selejtezőn.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!