Vágólapra másolva!
A nemzetközi labdarúgásban ugyan nincsen holtszezon, de nyáron jóval kevesebb az esemény, így a világválogatott összeállítása sem könnyű feladat. Szerencsére az orosz bajnokság ilyenkor is zajlik, így innen négy játékos is bekerült a csapatba, de akad itt futballista Dél-Amerikából is.

Kapus:
Noel Valladares (Honduras): A hondurasi válogatott büntetőpárbajban jutott be a legjobb négy közé az Arany-kupán, a meccs hőse pedig Valladares volt - de nem a tizenegyesrúgások során nyújtott teljesítménye miatt. Ott egy tizenegyest sem védett, ellenben a rendes játékidőben hárította Álvaro Sabório próbálkozását.

Hátvédek:
Morris Molinari (olasz, Juve Stabia): Az olasz harmadosztály rájátszásában a Juve Stabia kisebbfajta meglepetést okozott azzal, hogy legyőzte az Atlético Romát, és feljutott a Serie B-be. A 2-0-ra megnyert meccsen a második gólt a csapat rutinos védője, a 36 éves Molinari szerezte.

César Navas (spanyol, Rubin Kazany): Az orosz bajnokságban két fordulót is rendeztek a múlt héten, és a kazanyiak maximális pontszámmal zárták a dupla játéknapot. A két mérkőzésen mindössze egy gólt kaptak, spanyol középhátvédjük pedig a Dinamo Moszkva ellen gólt is szerzett.

Cristián Cellay (argentin, Boca Juniors): A Buenos Aires-i sztárklub nem zárta valami szépen a bajnokság tavaszi szakasza, az Apertura küzdelmeit, csak a hetedik helyet szerezte meg. A Boca úgy ért el 2-2-es döntetlent a Gimnasia La Plata otthonában, hogy a középhátvéd Cellaynak kellett megmentenie a csapatot - ő szerezte mindkét gólt.

Darío Rodríguez (uruguayi, Penarol): A Libertadores-kupa döntőjében mindenki azt várta, hogy a Santos ügyeletes zsenije, Neymar lesz a főszereplő. A válogatott támadó azonban nem villogott, mert a Penarol rutinos balhátvédje, Rodríguez teljesen kikapcsolta őt, így az első meccs gól nélkül végződött.

Középpályások:
Rafinha (brazil, Helsingin JK): A finn bajnokságban a HJK egyre nagyobb fölénnyel vezet, és hogy mennyire kiemelkedik a mezőnyből, azt jól mutatja, hogy a múlt héten mindkét bajnokin öt gólt ért el. A brazil jobbszélső, Rafinha mind a két összecsapáson eredményes volt.

Nikola Drincic (montenegrói, FK Krasznodar): A múlt héten olyan esemény történt az orosz bajnokságban, amire még nem volt példa: krasznodari derbit rendeztek. A meccset az FK nyerte meg montenegrói védekező középpályása, Drincic találatával, pedig a második félidő nagy részét emberhátrányban játszotta végig.

Honda Keiszuke (japán, CSZKA Moszkva): Egyelőre még Dzsudzsák Balázs nélkül rendezték meg az orosz bajnokság rangadóját, ahol az Anzsi a CSZKA vendége volt, és a moszkvaiak magabiztosan hozták a meccset. A hazaiak japán középpályása, Honda szépségdíjas gólt ért el, majd négy nappal később gólpasszt adott a Szpartak Nalcsik ellen.

Forrás: AFP
Honda és a CSZKA is lendületben van

Ryan Johnson (Jamaica): A Reggae Boyz csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé a CONCACAF-térség bajnokságán, köszönhetően annak, hogy utolsó csoportmeccsén legyőzte Hondurast. A mindent eldöntő találatot Johnson szerezte, aki balszélsőként a mezőny legjobbja volt.

Csatárok:
Alekszandr Kerzsakov (orosz, Zenit): A jelek szerint egyedül a szentpéterváriak lehetnek komoly riválisai a CSZKA Moszkvának az orosz bajnokságban. A Zenit múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, és Kerzsakov az FK Rosztov ellen még csak gólpasszt adott, a Volga Nyizsnij Novgorod ellen azonban már duplázott.

Forrás: AFP
Kerzsakov 19 perc alatt elintézte a Volgát

Bengt Saeternes (norvég, Viking Stavanger): A stavangeri gárda némileg váratlanul a kiesés ellen küzd a bajnokságban, de a múlt héten sikerült feljebb lépnie a tabellán, köszönhetően két győzelmének. A Brann Bergen ellen a veterán csatár, a 36 esztendős Saeternes mesterhármast ért el.

www.global-soccer.eu