Borhotel nyílik Badacsonytomajon

Vágólapra másolva!
Új szálloda nyílik június végén Badacsonytomajon: a 45 szobás Bonvino borhotel összesen 900 millió forintból épült meg, amelyhez a magyar beruházó európai uniós támogatást is nyert.
Vágólapra másolva!

A beruházó cég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy július-augusztusra már közel nyolcvanszázalékos foglaltsággal számolnak, a vendégek hetven százaléka magyar, a külföldiek között oroszok is lesznek.

A háromcsillagos hotel építése 2010 tavaszán kezdődött, a badacsonytomaji szállodában egész évben 35 főt foglalkoztatnak, a munkavállalók kilencven százaléka a tapolcai kistérségből érkezett - mondta Nagy Miklós szállodaigazgató. A beruházó B 1237 Kft. szállodafejlesztésre elszámolható költségének közel harminc százalékát, 203 millió forintot uniós pályázati forrásból finanszírozta.

A városközpontban egy működő panzió és étterem szomszédságában felépített létesítményben 120 fős konferenciaterem és a wellness részlegen lévő medencék mellett külön gyerekpancsoló is helyet kapott, jacuzzi és szaunák várják a vendégeket. A 45 szoba között két akadálymentesített szobát és egy családi lakosztályt is kialakítottak.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a badacsonyi borvidéken található szálloda vendégeinek a Káli-medencét, Badacsonyt és a tágabb környezetet is szeretnék bemutatni, s folytatják az együttműködést a borturizmusban érdekelt egyesületekkel, a környék pincészeteivel. A munkahelyteremtés mellett a fő céljuk a régió turisztikai kínálatának bővítése, és a nyári szezonban a Balaton északi partján kialakuló szálláshiány megoldása - tette hozzá az igazgató.