Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid argentin támadója, Sergio Agüero már nem sokkal a szezon vége után bejelentette, hogy távozni szeretne a klubtól. A csatárt kapcsolatba hozták a Real Madriddal és a Juventusszal is, és olasz lapértesülések szerint a torinóiaknak van a legnagyobb esélyük arra, hogy megszerezzék.

A madridiak persze nem adják őt olcsón, a hírek szerint közel 45 millió eurót szeretnének kapni, és ebből az összegből már megfelelő helyettest is lehet találni. Az AS úgy tudja, hogy Agüero pótlására a Villarreal olasz játékosát, Giuseppe Rossit szemelték ki.

A támadó iránt korábban az FC Barcelona is érdeklődött, azonban a katalánok a jelek szerint inkább az Udinese chilei sztárját, Alexis Sánchezt veszik meg. A Villarreal 30 millió eurónál olcsóbban ugyan nem akar megválni legjobbjától, de az Atléticónak ez az összeg nem jelenthet gondot, ha valóban sikerül eladni Agüerót. A madridiak számára jó előjel lehet, hogy anno Diego Forlánt is a Villarrealtól vették meg még 2007-ben.

További átigazolási hírek

A Málaga legújabb szerzeménye a Valencia jobbszélsője, Joaquín, aki négymillió euróba került. A Hannover kapusa, Ron-Robert Zieler 2015-ig meghosszabbította szerződését. A Hertha BSC megszerezte az Eintracht Frankfurt védőjét, Maik Franzot. A Fiorentina középpályása, Marco Donadel a Napoliba igazolt. A Blackburn Rovers akár klubrekordnak számító összeget, 13 millió eurót is hajlandó lenne fizetni a Freiburg csatárát, Papiss Cisséért. A Lokomotiv Moszkva montenegrói védője, Marko Basa a Lille-be szerződött.

www.global-soccer.eu