Nyugdíjas házaspáré minden idők legnagyobb európai lottónyereménye

Vágólapra másolva!
50 milliárd forintnak megfelelő összeget nyert egy skót nyugdíjas házáspár a EuroMillions nevű nemzetközi lottójátékon. A házaspár egy egész éjszakát álmatlanul töltött, miután megtudták, hogy övék a nyertes szelvény. Gyerekeiknek fognak házat venni és utazni szeretnének a rekordösszegű nyereményből.
Vágólapra másolva!

A 64 éves Colin Weir és 55 esztendős felesége, Chris 161,6 millió fontot (csaknem 50 milliárd forintot) nyert a EuroMillions nevű, kilenc európai országban játszott nemzetközi lottójátékon. A nyeremény tizenegy hétig halmozódott.

A nyugat-skóciai Largs városkában élő házaspár úgy döntött, hogy a kamerák elé áll. A nyertes Chris Weir szerint eddig is nyertek néha "10-20 fontot", de nem többet. A kedd esti húzást pedig nem is nézték, mert annak időpontja egybeesett kedvenc tévésorozatukkal. A nő éjfél felé, a hálószobai tévé teletextjén ellenőrizte a számokat. Férjével másnap reggel 9-ig ültek álmatlanul az ágyon, akkortól lehetett ugyanis hívni a brit lottócég nyereményigénylő vonalát.

A házaspár egy csapásra a legmódosabb felső néhány száz közé került. The Sunday Times című vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja a leggazdagabb ezer brit listáját, és a májusban megjelent 2011-es összesítés alapján Colin és Chris Weir a 430. helyre kerülne, valamivel David Beckham angol futballsztár mögé és Ringo Starr, a Beatles egykori dobosa elé.

A két skót nyugdíjas már elhatározta, hogy két felnőtt, de még egyedülálló gyermeküknek vesznek egy-egy házat, és egy-egy autót is. Maguk pedig most utazásokat terveznek többek között Kínába és Ausztráliába. Mindezt ezek után néhány órányi jövedelmükből ki tudják majd fizetni, ugyanis a 161,6 millió fontos nyeremény egyetlen napi kamata megközelíti a tízezer fontot.