Vágólapra másolva!
Kis Károly, a kizárólag magyar játékosokkal felálló Paks vezetőedzője egy nappal a csütörtöki mérkőzés után is nehezen hiszi el, hogy csapata kiejtette az Európa Ligából a norvég Tromsőt. Kiss Tamás nem is tudja, mikor duplázott legutóbb, de a lényeg szerinte az, hogy a klub elérte egyik fő célját, a skóciai utazást.

Kis Károly pályafutása legnagyobb sikereként könyvelte el tanítványai 3-0-s győzelmét, amely összesítésben 4-1-es továbbjutást ért: "Még mindig a találkozó hatása alatt vagyok, nem tudok mást mondani, mint amit már a lefújás után is mondtam: fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat. A Tromsö igazolta félelmetes hírét, valóban egy nagyon jó csapattal kerültünk szembe, sikerünk ezért is nagyon értékes. Amikor nekivágtunk a sorozatnak, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy idáig eljutunk. Mi egy kis klub vagyunk, amelyik hat éve még az NB II-ben szerepelt, most pedig készülhetünk Edinburgh-be, a Hearts elleni összecsapásra. Még most is hihetetlen kimondani."

A csütörtökön két gólt szerző Kiss Tamás azt mondta, nem emlékszik rá, hogy utoljára mikor talált be kétszer egy meccsen, de szerinte nem is ez a lényeges, hanem az, hogy a csapat jól küzdött és megérdemelten jutott tovább.

"Mindig arról álmodoztunk, hogy Skóciába utazunk, az öltöző falára ki is van írva, hogy Irány Glasgow! Ha ez az út nem is jött még össze, azért nem leszünk messze álmaink városától" - mondta a játékos.

A csütörtöki negyven EL-selejtezőn az idegenben játsszó csapatok kevesebb mint fele lőtt gólt, háromig pedig csak a Paks és a liechtensteini Vaduz jutott.

A magyar csapatok közül egyedül a Paks jutott tovább a nemzetközi kupákban a héten: a Videoton a hazai győzelme ellenére kiesett a Sturm Graz elleni BL-selejtezőn, a Kecskemét és a Ferencváros pedig az Európa Ligától búcsúzott.

Kis Károly csapata jövő csütörtökön Székesfehérváron fogadja a Heartsot, a visszavágót augusztus negyedikén, Edinburghben játsszák.