Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A hétvégéig kell várni a nyárias időre

Vágólapra másolva!
Kevesebb eső és több napsütés lesz kedden, ám a szél olykor még viharossá fokozódhat. Markáns hidegfront vonul át a Kárpát-medence fölött, egyre hűvösebb, eleinte nedves, majd szárazabb levegő érkezik Magyarország fölé. Péntekig nem emelkedik a csúcshőmérséklet 25 fok fölé.
Vágólapra másolva!

Kedden napközben felszakadozik, csökken a felhőzet északnyugat felől, egyre többfelé süt ki a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok várható.

Délkeleten, keleten eleinte még többfelé, majd délután - az ország más részeihez hasonlóan - már ott is csak elszórtan lehet zápor. Késő délután északkeleten, és az Alpokalján egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A napos területeken erős, 5-ös szintű lesz az UV-sugárzás, így 20 percet lehet napozni a leégés veszélye nélkül, de 11-15 óra között egyáltalán ne menjünk védelem nélkül a napra - tanácsolják a bőrgyógyászok.

Szerdán a több órás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, leginkább északkeleten és északnyugaton. Északkeleten néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Az északnyugati szelet sokfelé erős, a főváros térségében viharos közeli lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 fok között alakul.

A hétvégén ismét nyáriasabbra fordulhat az időjárás az előrejelzések szerint. Sok napsütés várható, csapadékra csak elvétve lehet számítani, és 24-29 fokig is felmelegedhet a levegő.

Ilyen Európa időjárása

Keleten és délen anticiklon alakítja az időjárást, emiatt errefelé általában kevés a felhő, napos az idő, csapadék sehol sem fordul elő. Ugyanakkor Északnyugat-Európa fölött többközéppontú ciklonrendszer található, ezért ott, valamint a hozzá tartozó hullámzó frontrendszer mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi és nyugati tájain 14, 23, keleten és délen 27, 33 fok között változik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről