Az utolsó pillanatban találták meg az olasz hegyekben hat napja eltűnt magyar nőt

Vágólapra másolva!
A hegyi mentők szerint csoda, hogy túlélte az appenini kalandot az a húszéves magyar nő, aki hat napja tűnt el az olaszországi hegységben. A mentők szerint az utolsó pillanatban találták meg a lányt, aki épp egy pocsolyában próbált mosakodni, amikor rábukkantak.
Vágólapra másolva!

A lányt szünet nélkül kereső mentőegység egyik tagja péntek reggel találta meg. "Nem hittem, hogy élve sikerül megtalálni. Csoda, hogy egy fiatal nő, felszerelés és élelem nélkül több mint hat napig kibírta az Appenninek csúcsain" - ezt nyilatkozta az Abruzzo hegyein eltűnt magyar lányt megtaláló olasz mentőegység tagja az ANSA hírügynökségnek.

Antonio Pace reggel találta meg a húszéves lányt éppen, miközben egy pocsolyában igyekezett mosakodni. "Elég jó fizikai állapotban találtam, természetesen az első mondata az volt, hogy éhes és enni szeretne valamit. Rögtön odaadtam neki a sonkás szendvicsemet. Azt hiszem, hogy én még nála is boldogabb voltam, hiszen soha nem gondoltam volna, hogy túléli ezt a szerencsétlen kalandot" - mondta a hegyi mentő, aki társaival együtt előző szombat estétől kereste a lányt, a csendőrség, rendőrség, erdészet speciális egységeivel.

A Monte Amaro csúcsának közelében lesátorozott lány szombaton indult el egyedül. Azt, hogy nem tért vissza, a Mammarosa menedékhelyről jelezték. A nő smst is küldött magyarországi családjának, ennek alapján igyekezték azonosítani tartózkodási helyét, de amikor hívták, akkor nem vette fel a mobilját.

A hegyi mentő az MTI-nek elmondta, hogy a lány rossz helyet jelölt meg a segélykérésben, ezért teljesen más körzetben keresték. Fordulatot az hozott, hogy a csütörtök éjszakát a terepen töltő hegymászó kollégák másfele is elmozdultak és megtalálták a lány fényképezőgépét.

"Ma reggel helikopterrel tettek le a Murelle-szurdokban, ebben a sziklás csatornában igyekeztem felfele mászni, amikor megpillantottam a lányt. Sikoltott az örömtől és átölelt. Mutogatva értettük meg egymást. Jól volt, de csont és bőr, úgy láttam, ereje fogytán, az utolsó pillanatban találtuk meg. Beszámolója szerint szombaton erős vihar lepte meg, ezért másfele indult el, ahonnan nem tudott a helyes irányba visszatérni" - számolt be az MTI-nek a lányt megtaláló mentő.

"Talán az tartotta életben, hogy fiatal, magas és erős. Kabát is volt rajta, ez is védte a hidegtől. Szerencsére olyan helyen töltötte ezt a hat napot, ahol éppen a meredek hegyfalak nyújtottak menedéket a rossz idő ellen, itt a hőmérséklet éjszaka sem süllyedt tíz fok alá" - tette hozzá.

Az olasz hírügynökség abruzzói tudósítója szerint az is segített, hogy a magyar lány maratoni futó és természetvédő. A lányt kivizsgálásra Chieti kórházába szállították, az első orvosi jelentések szerint állapota kielégítő.